Els veïns de Fontanars dels Alforins pagaran menys quantitat d’IBI a partir de l’any 2019

0
1618
Ajuntament de Fontanars dels Alforins.

Amb la rebaixa del coeficient l’Impost sobre Béns Immobles tindrà una davalladaq de 45,22 euros per a immobles urbans amb valor cadastral de 100.000 euros i així successivament

L’Ajuntament de Fontanars va sol·licitar el passat mes de maig la revisió dels coeficients d’actualització dels valors cadastrals dels immobles urbans a la Direcció general del Cadastre, igual que altres 1.177 municipis. El resultat de tal demanda va arribar el passat 29 de setembre, data en la qual el BOE publicava la relació de poblacions que van sol·licitar tal actualització. En el cas de Fontanars dels Alforins, l’any d’entrada en vigor de la ponència de valors total va ser del 2013, significant l’aprovació del coeficient d’actualització en un 0.93 al 2019.

Això suposarà un estalvi considerable en els rebuts d’IBI en la població, de 45,22 euros en el rebut d’IBIU, per a immobles urbans amb valor cadastral de 100.000 euros, i així successivament.

Es tracta d’una demanda molt sol·licitada des de fa un temps per les i els veïns de Fontanars dels Alforins, ja que, tal com destaquen des de l’Ajuntament, al municipi s’estaven aplicant uns valors de referència dels immobles dels anys en els que la bombolla immobiliària era més alta, el que implicava que el valor dels immobles fos molt alt.

Aquesta actualització del valor cadastral té un impacte positiu, a més de en l’Impost de Béns Immobles (IBI), en l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (més conegut com la plusvàlua municipal) i l’Impost sobre el Patrimoni, entre d’altres , ja que el valor cadastral serveix de referència per calcular aquestes figures tributàries.

El valor cadastral d’un habitatge és la referència sobre la qual es tributa a nivell municipal per l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), una de les principals fonts de finançament dels ajuntaments. Són precisament els ajuntaments els que han de sol·licitar una revisió del cadastre i el ministeri d’Hisenda la autoritza quan es compleixen els requisits fixats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí