Veïns del nucli antic de Xàtiva es concentraran davant l’ajuntament per exigir solucions davant el «deficient» servei d’aigües potables

0
1448
Centre històric de Xàtiva.

Es queixen fonamentalment de les fuites del Depòsit de Sant Josep i de les canonades antigues de fibrociment i plom de la xarxa d’aigua potable

Veïns del nucli antic de Xàtiva han convocat una concentració a les portes de l’Ajuntament el pròxim dissabte 25 de setembre de 10,30 a 12,30h per «exigir solucions davant la deficient gestió del Servei Públic de distribució d’aigües potables a la nostra ciutat, que provoca gravíssims problemes en els ciutadans d’aquesta zona».

En el comunicat enviat pel col·lectiu s’ha afegit que en aquesta concentració es repartirà un manifest de la Plataforma i s’arreplegaran signatures d’adhesió i recolzament de les seues peticions.

Els veïns es queixen fonamentalment de dues qüestions. En primer lloc s’assenyala les «contínues fuites del Depòsit de Sant Josep que provoca insuportables humitats a les seues cases i, puntualment, inundacions que provoquen un gravíssim problema d’insalubritat, afecta als seus patrimonis i suposen un imprevisible problema de seguretat i ecològic»; sobre aquesta qüestió asseguren que «l’actual Govern municipal ni tan sols atén la Sentència judicial ferma que el condemna a la reparació».

D’altra banda es queixen de que la xarxa de canalitzacions del barri antic és de fibrociment i plom. «La presència de plom en l’aigua de les seues aixetes és una evidència en les analítiques efectuades pel propi Ajuntament. Totes les Normatives obliguen a la substitució d’aquests materials, el nostre Govern municipal eludeix aquesta obligació».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí