Veïns de Xàtiva reclamen a l’ajuntament millores en la xarxa de l’aigua potable

0
1001
Imatge d'obres a la xarxa d'aigua a Xàtiva.

Els veïns demanen reparar el dipòsit de Sant Josep, al qual el govern local afirma que invertirà 130.000 euros si s’aprova la proposta de modificació de pressupost que es votarà dissabte

Veïns de Xàtiva han iniciat una recollida de firmes per reclamar a l’ajuntament una millora en la xarxa d’aigua potable que asseguren és “absolutament caòtica per la nefasta gestió de l’ajuntament”.

En un comunicat afirmen que són “centenars” els veïns que estan patint la situació malgrat que “paguem puntualment els nostres impostos, i no són precisament barats”.

Concretament apunten al dipòsit de Sant Josep, del quan afirmen “és una estructura completament obsoleta i deteriorada per la seua falta de manteniment que provoca filtracions contínues d’aigua a centenars d’habitatges del barri antic i, puntualment, inundacions en els nostres habitatges des de fa molts anys”. D’una altra banda afegeixen que també suposa un problema ecològic “per la pèrdua innecessària de milers de litres d’aigua cada dia”, i de seguretat “ja que ningú garanteix una ensulsiada d’aquest dIpòsit amb conseqüències imprevisibles”.

Expliquen també el cas d’una comunitat de veïns de la Font del Lleó, que “han estat mesos extraient amb una bomba hidràulica 60.000 litres diaris d’aigua potable que es filtrava en l’aparcament de l’edifici”.

Amb tot també apunten  que “les rebentades d’una xarxa obsoleta, majoritàriament de fibrociment i plom, provoquen enfonsaments de calçada continus. Per a rematar aquesta nefasta gestió tenim una Sentència judicial ferma que condemna a l’Ajuntament la solució a aquest problema. L’Ajuntament incompleix aquesta Sentència amb contínues dilacions i respostes al Jutjat que són un insult a la ciutadania de Xàtiva”.

Davant aquesta situació els veïns han organitzat una recollida de firmes a la què es pot donar suport a través d’aquest enllaç https://forms.gle/7ov3hDJRRzEAKMFj8.

Inversió al diòsit de Sant Josep

No obstant cal recordar també que precisament en el ple d’aquest dissabte es votarà una proposta de modificació del pressupost de 258.172 euros presentada pel govern municipal.

Segons s’explica des de l’executiu part d’aquesta modificació pressupostària serà per realitzar la reparació del dipòsit de Sant Josep, corresponent al cicle hidràulic, i serà de 95.772,73 euros més dels que ja estaven previstos -35.000 euros-, pel que aquesta obra tindrà en 2021 una inversió total de més de 130.000 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here