Ve-la Luz, Basurama i Casal Cultural Jaume I són els guardonats en la XXVI edició del Premis d’Honor Vila de Pedreguer

0
689

El govern de Pedreguer, en el marc dels actes organitzats amb motiu de la Diada del 9 d’Octubre, va celebrar com és habitual la lectura de l’acta de la XXVI edició dels Premis d’Honor Vila de Pedreguer, realitzada per l’alcalde del municipi, Sergi Ferrús. Enguany, s’ha resolt la concessió d’aquest triple guardó tal com segueix.

XXVI Premi d’Honor a la Defensa de les Llibertats i la Solidaritat a l’associació Ve-la Luz, entitat que des de l’àmbit de la pròpia experiència lluita per donar visibilitat al problema de la violència de gènere i reivindica una major protecció i més mitjans institucionals al servei de les víctimes, sobretot pel que fa a l’atenció als menors que han quedat orfes a causa d’aquesta xacra social.

Ajuntament de Pedreguer
Ajuntament de Pedreguer.

XXVI Premi d’Honor al Mèrit Arquitectònic al col·lectiu Basurama, per la seua aposta de trobar nous usos a allò que els éssers humans considerem deixalles:  ja siguen objectes, espais urbans, infraestructures, etc. I, especialment, per fer-ho mitjançant processos participatius que donen oportunitats a les persones.

XXVI Premi d’Honor al  Mèrit Cultural al Casal Cultural Jaume I de Pedreguer, per la promoció i dinamització de la vida social, cultural i política del municipi.  Després de divuit anys, és ja una entitat consolidada, un element referencial en el teixit associatiu de Pedreguer, que treballa desinteressadament per fomentar la cultura, la música, la paraula, l’art, el respecte pel medi ambient i el nostre patrimoni.

Finalment, i com a novetat d’aquesta edició, el jurat dels guardons ha resolt concedir la I Menció Honorífica d’Àmbit Local a Lluís Fornés i Pérez-Costa (també conegut com “El Sifoner”), per la palesa defensa de la identitat, la cançó i el patrimoni valencians al llarg de més de quatre dècades, tot contribuint, des de les seues facetes d’investigador, docent, activista i divulgador, a ampliar i enriquir el nostre llegat cultural. Amb aquesta nova categoria introduïda enguany, s’espera distingir els veïns de Pedreguer que hagen destacat en qualsevol camp o siguen mereixedors d’un reconeixement públic per la seua contribució desinteressada al municipi i a les persones que hi viuen.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Generalitat avala con un estudio la excelencia del agua en la cala del Moraig de Benitatxell

Instaurats l’any 1992, amb motiu del segon centenari de la mort de l’arquitecte pedreguer Antoni Gilabert i Fornés, i concedits des d’aleshores anualment, aquests guardons, que enguany compleixen la seua vint-i-sisena edició, tenen com a finalitat reconèixer les aportacions destacades realitzades per persones i entitats als camps de l’arquitectura, la defensa de la llibertat i la solidaritat, i la cultura. La seua concessió correspon a un jurat independent, integrat per veïns de Pedreguer.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here