La Vall d’Albaida disposarà de 2,5 milions d’euros del nou Fons de Cooperació Municipal

0
931
Maria Josep Amigó durant una visita a Agullent

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, destaca la inversió a la Vall d’Albaida “davant l’infrafinançament crònic per part de l’Estat”.

Els municipis de la comarca de la Vall d’Albaida disposaran de 2,5 milions d’euros del nou Fons de Cooperació Municipal, un mecanisme impulsat de forma conjunta per part de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València amb el propòsit de potenciar l’autonomia local dels consistoris en matèria d’inversions i despesa corrent.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha incidit en que “davant l’infrafinançament crònic per part de l’Estat, les administracions valencianes hem apostat per unir esforços i dotar de recursos als nostres Ajuntaments”.

La distribució dels fons s’ha efectuat atenent al criteri poblacional, ponderat de manera que prevalen els municipis de menor població. Així, segons aquest repartiment, a les 34 localitats que conformen la comarca de la Vall d’Albaida els corresponen un total de 2.500.000 euros.

Entre els consistoris que majors quantitats percebran figuren Ontinyent, que amb un cens superior als 30.000 habitants percebrà 524.442,34 euros, i l’Olleria, amb 8.400 habitants i 220.511,60 euros. En la situació oposada es troben Sempere i Carrícola, localitats que no apleguen al centenar d’habitants i que disposaran de 8.616,36 euros i 10.930,87 euros d’assignació, respectivament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here