La UPV i l’Ajuntament de Bocairent signen un conveni per a fomentar l’emprenedoria


0
1228
L'alcalde Josep-Vicent Ferre ha signat el conveni amb l'UPV

L’acord preveu la creació d’una futura Escola d’emprenedoria amb activitats i calendari dins de les possibilitats i pressupost de l’Ajuntament

El rector de la Universitat Politècnica de València Francisco Mora Mas i l’alcalde de Bocairent Josep Vicent Ferre Domínguez han signat un conveni per a posar en marxa un programa de foment de l’emprenedoria, que es durà a terme a través de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi. L’acte ha comptat amb la presència de Juan Ignacio Torregrosa López, director de l’Escola, i de José Miguel Molina Port, tècnic del campus alacantí.

L’acord té per objecte establir una relació de benefici mutu en matèria de col·laboració acadèmica i cultural. Entre altres iniciatives, preveu la realització de cursos i tallers per a la promoció de la innovació i l’assessorament mutu en qüestions relacionades amb l’activitat de totes dues entitats. A més, el conveni activarà una bossa de pràctiques per a estudiants de la UPV i permetrà que puguen dur a terme visites a l’Ajuntament de Bocairent mitjançant programes de cooperació educativa.

L’acord suposa un pas més en la relació establida entre totes dues institucions. En 2010, la UPV va inaugurar una seu universitària a Bocairent i, des de llavors, s’han desenvolupat allí regularment activitats culturals i formatives: des de xarrades de la Setmana de la Ciència fins a Jornades de Turisme d’Interior, entre altres.

En aquest sentit, Juan Ignacio Torregrosa, director de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi de la UPV, ha explicat que “a aquesta relació estable i duradora, volíem afegir-li una dimensió cap a l’ocupació. I és que un dels nostres objectius principals és fomentar l’emprenedoria a l’entorn de la universitat”. I ha recalcat que “el conveni és un pas important en la integració del campus amb les poblacions del seu voltant”.

Objectiu: l’emprenedoria local

Bocairent compta amb una població de 4.000 habitants. Amb un passat eminentment agrícola, en l’actualitat la localitat alacantina aspira a ser centre industrial i comercial, combinat amb el sector turístic.

Josep Vicent Ferre Domínguez ha confiat que “accions com aquesta ensenyen a les persones a prendre la iniciativa en el seu lloc de treball i que els animen a crear la seua pròpia empresa, com a alternativa al tradicional contracte per compte d’altri».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here