La UPV i l’Ajuntament de Bocairent signen un conveni per a fomentar l’emprenedoria

0
952
L'alcalde Josep-Vicent Ferre ha signat el conveni amb l'UPV

L’acord preveu la creació d’una futura Escola d’emprenedoria amb activitats i calendari dins de les possibilitats i pressupost de l’Ajuntament

El rector de la Universitat Politècnica de València Francisco Mora Mas i l’alcalde de Bocairent Josep Vicent Ferre Domínguez han signat un conveni per a posar en marxa un programa de foment de l’emprenedoria, que es durà a terme a través de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi. L’acte ha comptat amb la presència de Juan Ignacio Torregrosa López, director de l’Escola, i de José Miguel Molina Port, tècnic del campus alacantí.

L’acord té per objecte establir una relació de benefici mutu en matèria de col·laboració acadèmica i cultural. Entre altres iniciatives, preveu la realització de cursos i tallers per a la promoció de la innovació i l’assessorament mutu en qüestions relacionades amb l’activitat de totes dues entitats. A més, el conveni activarà una bossa de pràctiques per a estudiants de la UPV i permetrà que puguen dur a terme visites a l’Ajuntament de Bocairent mitjançant programes de cooperació educativa.

L’acord suposa un pas més en la relació establida entre totes dues institucions. En 2010, la UPV va inaugurar una seu universitària a Bocairent i, des de llavors, s’han desenvolupat allí regularment activitats culturals i formatives: des de xarrades de la Setmana de la Ciència fins a Jornades de Turisme d’Interior, entre altres.

En aquest sentit, Juan Ignacio Torregrosa, director de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi de la UPV, ha explicat que “a aquesta relació estable i duradora, volíem afegir-li una dimensió cap a l’ocupació. I és que un dels nostres objectius principals és fomentar l’emprenedoria a l’entorn de la universitat”. I ha recalcat que “el conveni és un pas important en la integració del campus amb les poblacions del seu voltant”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Vall d'Albaida lliurarà este divendres el 21é Premi de Literatura Eròtica després d'un any en blanc

Objectiu: l’emprenedoria local

Bocairent compta amb una població de 4.000 habitants. Amb un passat eminentment agrícola, en l’actualitat la localitat alacantina aspira a ser centre industrial i comercial, combinat amb el sector turístic.

Josep Vicent Ferre Domínguez ha confiat que “accions com aquesta ensenyen a les persones a prendre la iniciativa en el seu lloc de treball i que els animen a crear la seua pròpia empresa, com a alternativa al tradicional contracte per compte d’altri”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here