La Unitat de Mediació Policial de Sagunt ha ajudat a solucionar satisfactòriament 20 assumptes

0
1001
Enric Ariño, junt a policies municipals de Sagunt

L’últim cas portava més de quatre anys sense resoldre’s entre la Comunitat de Regants del Realengo i un veí d’una urbanització de la platja Malvarrosa de Corinto

Ahir dimarts, 19 de juny, la Unitat de Mediació Policial (UMEPOL) de Sagunt va signar un acord de mediació en un cas que ja portava més de quatre anys sense resoldre’s, entre la Comunidad de Regantes del Realengo i un veí d’una urbanització de la platja Malvarrosa de Corinto.

Des del començament d’esta unitat, al gener de 2018, ja porta més de 20 acords signats satisfactòriament en assumptes de sorolls, animals, convivència de veïns, olors i entre d’altres.

Enric Ariño, regidor de Policia Local declara que es congratulen que “finalment un tema que estava enquistat des de fa uns anys”, com a conseqüència d’un soroll que provenia d’una bomba en una zona de la part baixa del terme, la que criden el Realengo “s’haja solucionat”. Doncs aquest soroll, “molestava als veïns que estaven prop d’allí”, quan es posava en marxa la bomba per a poder evacuar les aigües per a poder plantar. I, gràcies a una intervenció en la qual han participat tant la Guarderia Rural com la Policia Local a través del servici de mediació, “s’ha pogut solucionar posant d’acord a cadascuna de les parts”, de tal manera que ambdues assumixen compromisos. Per este motiu, “entenem que el tema ja està de moment, en vies de solució definitiva”. Per tant, “congratular-nos, i sobretot fer una crida a la ciutadania, en el sentit, que sempre que hi haja un conflicte en el qual hi haja voluntat de les parts de voler-ho solucionar”, és millor sol·licitar l’actuació de la UMEPOL, que estar utilitzant altres servicis de l’administració com pot ser el Síndic de Greuges o una intervenció més contundent de la policia per a solucionar-ho.

En l’últim cas, el propietari de l’habitatge en estar patint els sorolls dels motors que s’utilitzen per a l’extracció de l’aigua de la marjal per al seu desecament, va informar l’ajuntament. Este, en no solucionar el problema en el seu moment per ser un assumpte particular, va portar el veí a fer un escrit al Síndic de Greuges. El Síndic va derivar el cas a l’Ajuntament de Sagunt per a solucionar el problema, sent reexpedit a la Unitat de Mediació Policial perquè oferira el servici de mediació a les parts implicades, arribant els afectats a un acord de mediació amb l’ajuda del policia local mediador, i en este cas en ser un assumpte de zona agrícola també va intervindre un efectiu de la Guarderia Rural.

Les persones que requerisquen d’este servei de mediació policial poden sol·licitar-lo a través de l’Ajuntament o la Policia Local.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here