Unió i tradició es donen cita en una nova edició del Dia del Sereno el 27 de juliol a Oliva

0
816
Cartell de presentació de l'activitat.

El Dia del Sereno, és una activitat dirigida al col·lectiu més jove de la ciutat i visitants. Està prevista una participació de al voltant de 600 xiquets. Aquesta nova edició es durà a terme el proper divendres dia 27 de juliol.

Aquesta tradició va ser recuperada per l’ajuntament d’Oliva i, des d’aquell moment, cada any a finals del mes de juliol es commemora aquest acte en el qual participen tant nens com gent gran. Els actes d’aquest any es duran a terme a la platja d’Oliva, al voltant de la posta de la Creu Roja a la zona d’Aigua Blanca.

La concentració de participants està prevista a les 20 hores, mentre que el repartiment dels melons amb què es confeccionaran més tard els fanalets (serenos), els ciris i les cordes, es realitzarà a partir de les 20.15 hores. A les 20.30 h es realitzaran tallers pràctics per decorar el fanalets i, al voltant de les 21.00h, està previst que tots els participants en aquest Dia del Sereno assagen les cançons típiques i pròpies d’aquesta tradició. Finalment, a les 21.30 h, es realitzarà una cercavila de tots els participants, acompanyats per música, per diversos carrers de la platja d’Oliva.

Aquesta activitat està pensada per a omplir el temps lliure dels xiquets en la temporada d’estiu. Retrobar tradicions populars i així testimoniar les diferents formes d’omplir el temps lliure que tenien els nostres avantpassats. Es tracta d’una activitat amb molta tradició a la platja.

És de vital importància ja que a part del seu caràcter lúdic, també impulsa el treball en comú i en equip, ja que fomenta la unió entre els pares i els xiquets que comparteixen la elaboració conjunta dels diversos “fanalets”. Es tracta de convidar a tots aquells que vulguen viure una jornada única a la comarca.

L’únic requisit per participar en aquest Dia del Sereno, és portar una cullera i un ganivet per confeccionar-lo. Una vegada repartit tot el material, tots els assistents podran confeccionar el seu fanal. Es tracta d’una activitat on els xiquets i també els pares gaudeixen molt. Els menuts perquè aprenen a realitzar els serenos i la gent gran perquè recorden la seua infància.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here