Unanimitat en l’Ajuntament de Sagunt perquè la pedrera de Lafarge es mantinga fins 2035

0
1157
Imatge de la votació al ple de Sagunt amb els treballadors de Lafarge al fons

Compromís, EUPV, ADN Morvedre, PSPV, PP, Ciudadanos i Iniciativa Porteña arriben a un acord en un ple tens i ara ha de ratificar la decisio la Conselleria

Els set grups municipals del ple municipal de Sagunt es van posar d’acord en la sessió d’este dimarts per mostrar-se a favor de que la pedrera del Sant del LLop de l’empresa Lafarge, es mantinga 18 anys més, fins el 2035.

No obstant la posició favorable de Compromís, EUPV, ADN Morvedre, PSPV, PP, Ciudadanos i Iniciativa Porteña necessita també el vist-i-plau de la Generalitat Valenciana per donar llum verd a la pròrroga de l’expedient, que havia paralitzat el procediment durant un mes perquè es conseguir l’acord a tres parts entre Ajuntament de Sagunt, empresa i Conselleria de Medi Ambient.

Pedrera de Lafarge a Sagunt

L’acord es va aconseguir en un ple que va comptar amb una nombrosa representació de treballadors entre el públic assistent, i es van produir moments de tensió. Així es va requerir d’un temps de recessió d’una hora per negociar i que els diferents grups arribaren a un acord.

D’esta forma des de l’Ajuntament de Sagunt es destaca que l’acord està subjecte a que «la resolució de l’expedient, ara suspès, es mantinga en el marc de la legalitat vigent i dins dels acords i terminis aconseguits entre les tres parts (Generalitat Valenciana, Ajuntament de Sagunt i Mercantil) dijous passat 12 de gener de 2017, que arreplega l’acta d’aquesta reunió que es concreta en una temporalitat de 10 anys d’extracció, 5 de restauració i 3 de garantia de restauració».

Cal recordar també que la setmana passada l’empresa Lafarge va anunciar una inversió de 4 milions en la planta de Sagunt, tot lligat a que el futur de la pedrera es resolga en la primera meitat de l’any 2017.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here