Unanimitat del ple en la Declaració Institucional de la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat

0
1134
Imatge del Castell de Sagunt

La candidatura servirà per a la posada en valor de tot el patrimoni històric de Sagunt i impulsar iniciatives educatives i culturals

El ple de l’Ajuntament de Sagunt ha aprovat per unanimitat la Declaració Institucional de la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat. D’esta forma, l’Ajuntament manifesta la conformitat d’iniciar els tràmits perquè la Unesco puga atorgar a Sagunt este títol.

La Declaració Institucional és un requisit indispensable, a l’hora de sol·licitar este títol, per a la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Cultura. Una vegada iniciada la tramitació de l’expedient, es tracta d’un procés llarg i complex que ha de posar en valor tot el patrimoni històric de la ciutat, en relació amb altres iniciatives educatives i culturals. Té com a objecte unir les institucions amb la societat civil i generar així un sentiment d’estima i respecte a la ciutat, a través del coneixement del patrimoni.

La intenció és que siga un procés obert i participatiu perquè, més enllà del compliment dels criteris de la Unesco, servisca per a reflexionar sobre les qüestions de futur de la ciutat. El fet de l’aprovació per unanimitat denota la clara voluntat política i cultural de Sagunt i de la seua ciutadania de presentar una candidatura a Patrimoni de la Humanitat en els pròxims anys, ja que es reuneixen totes les condicions necessàries per a optar a esta distinció. Cal destacar, com a mèrit afegit, el suport per unanimitat de les Corts Valencianes a la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here