Unanimitat de tots els partits en la modificació pressupostària de 3,4 milions per al Programa ‘Reactivem Xàtiva’

0
990
Imatge del ple extraordinari de Xàtiva

El plenari extraordinari aprova també altres punts importants com el Pla Director, el Pla Econòmic Financer i la modificació de l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública

L’Ajuntament de Xàtiva ha celebrat aquest divendres 15 de maig un plenari extraordinari per deliberar el Pla de Reactivació Social i Econòmica de Xàtiva i les mesures extraordinàries a prendre amb la finalitat de pal·liar els efectes socials i econòmics produïts per la crisi sanitària de la Covid-19, amb una inversió que arribarà fins als 8 milions d’euros.

Els grups municipals de Xàtiva han aprovat per unanimitat la modificació del pressupost per Crèdits Extraordinaris per al finançament del Programa ‘Reactivem Xàtiva’, amb 3,4 milions d’euros procedents de diferents partides municipals com ara ingressos de la Diputació de València o de bons al comerç, incorporació de romanent de pressupostos anteriors o els diners que s’anaven a destinar en aquest 2020 al préstec del Pla Montoro. Aquesta important xifra podrà destinar-se d’aquesta manera a diferents recursos com ara ajudes directes al comerç, l’adquisició d’equipament de protecció individual per a empreses, bons al consum i al programa d’integració, entre d’altres.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha agraït a tots els grups el seu recolzament, i ha destacat que «tots som conscients de que aquesta circumstància és nova i aquesta crisi va a derivar inexorablement en una crisi econòmica amb un repunt de la xifra d’aturats. Com a ajuntament no podíem donar-li l’esquena a totes les persones afectades per la pandèmia». Cerdà ha recalcat la bona gestió econòmica dels darrers anys, remarcant que ‘si podem fer aquest programa de reactivació a partir del dilluns amb totes les bases que s’han anat treballant és per la bona gestió econòmica dels darrers anys que permet arribar als 3,4 milions tenint clar que no podem deixar de pagar les factures del dia a dia’.

El portaveu socialista Nacho Reig ha expressat per la seua part que ‘són quantitats molt importants en el paper que ara cal gestionar. Les prioritats han canviat i la reactivació econòmica és el nostre principal objectiu, deixant de banda en moments com aquest les diferències dels grups municipals’.

La portaveu del grup Popular Maria José Pla ha justificat el vot favorable explicant que «fets excepcionals requereixen mesures excepcionals, i per això el nostre recolzament, per responsabilitat amb la ciutadania». Juan Giner (Ciutadans) ha exposat per part seua que «estem al front d’una situació més que extraordinària en la que s’han de prendre decisions per a la reconstrucció econòmica i social de la ciutat, i per això és necessària aquesta modificació pressupostària per implementar mesures que ajuden als nostres veïns i veïnes».

Altre dels punts aprovats per unanimitat ha estat la modificació de l’Ordenança Reguladora de l’Ocupació de Via Pública, que autoritza a l’Ajuntament a concedir autoritzacions per tal d’incrementar la superfície d’ocupació de via pública per part dels establiments hostalers. «Ja s’han visitat els més de 300 locals que hi ha a la ciutat per tractar de mantenir les taules que tenen, augmentant l’espai. En alguns casos es pot fer i en altres és més complicat. Fins al moment, l’actitud és responsable però hem de tindre clar que no podem baixar la guàrdia perquè sabem que aquest virus i la transmissió encara s’està produint i hem de ser cautelosos amb les mesures, i sobretot en aquelles que provoquen que es congregue gent», ha assegurat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Maria José Pla (PP) ha considerat «necessària» l’excepcionalitat de la mesura «per a ajudar als negocis d’hostaleria» i Maria Beltrán (Ciutadans) ha apel·lat «a la responsabilitat de clients i d’empresaris perquè el virus encara està ahi».

A més a més, també s’ha aprovat el Pla Econòmic Financer 2021 amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciutadans, i l’abstenció del Partit Popular.

Aprovat el Pla Director

D’altra banda, també s’ha aprovat al plenari extraordinari el Pla Director de Reactivació Social i Econòmica de Xàtiva, en aquest cas amb els vots favorables del PSPV-PSOE i Ciutadans, i les abstencions de Xàtiva Unida i del Partit Popular.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha lamentat les abstencions tot i haver creat una comissió de treball en la que estan representats tots els grups polítics junt a representants sindicals i del sector comercial de la ciutat, i ha expressat que es va a seguir treballant per a se sumen en un futur. «Volem que siga un Pla de tots i de totes, per a que tothom es senta reconegut en aquesta reactivació ja que les prioritats han canviat per a tots.

El Pla Director aprovat aquest divendres comptarà també pròximament amb un estudi de situació i la redacció d’un Pla estratègic per abordar les millores a portar a terme per a solucionar els reptes de futur de Xàtiva. «És un punt de partida que planteja un escenari a planificar i avaluar. Un Pla d’estímul de reactivació al que esperem que puguen sumar-se tots els grups polítics i els diferents actors municipals perquè és el moment de treballar junts i donar la cara pels veïns i veïnes de la nostra ciutat, sense que es quede ningú al marge», ha asseverat Cerdà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here