Unanimitat dels partits de Sagunt per demanar una obertura directa cap a l’àrea de peatge de l’AP-7

0
660
L'AP-7 al seu pas per Sagunt

L’Ajuntament iniciarà els tràmits de la sol·licitud amb la resta d’ajuntaments del Camp de Morvedre i demanarà la col·laboració i el suport a la Diputació, a Les Corts, al Congrés i a la Delegació de Govern

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt, en la sessió ordinària del mes de gener celebrada aquest dijous 30 de gener, ha sol·licitat l’obertura d’una entrada i una eixida en la CV-320 directes cap a l’àrea del peatge de l’AP-7. La proposta la va presentar Quico Fernández del grup municipal Compromís i va comptar amb la unanimitat dels vots.

Segons recull la moció presentada, amb el recent alliberament de l’autopista, s’espera un increment del trànsit i la descongestió de les carreteres nacionals N-344 i N-332, però per a este important nus logístic, turístic i demogràfic que és el Camp de Morvedre, que compta amb uns 91.000 habitants més les persones que la visiten cada any, no compta amb accessos de connexió amb l’AP-7 suficients per a donar el servici adequat a la comarca.

Davant esta nova situació, per a accedir als Valls, al nord de Sagunt, al Port de Sagunt o a Canet d’en Berenguer des de l’AP-7, qualsevol vehicle ha de recórrer una distància addicional que supera els 14 quilòmetres fins a poder fer el corresponent canvi de sentit en l’enllaç de la A-7 amb la N-234/A-23 (Sagunt-Burgos). Això suposa una trava afegida al desenvolupament econòmic i turístic del Camp de Morvedre a més d’un innecessari augment de l’empremta de CO₂.

Les actuacions per a poder connectar convenientment esta infraestructura són molt senzilles de fer i de molt baix cost ja que es poden utilitzar infraestructures ja existents en el mateix lloc a poca distància del peatge de Sagunt. Per tots els motius exposats en la proposta, s’acorda en primer lloc, iniciar els tràmits oportuns i les accions conjuntes necessàries amb la resta d’ajuntaments del Camp de Morvedre per a sol·licitar l’entrada i l’eixida directes a l’AP-7 en l’àrea de l’actual peatge, aprofitant les actuals infraestructures (CV-320 i camins) que permeten minimitzar tant l’impacte ambiental com el cost de les possibles actuacions. En segon lloc, traslladar l’acord a la Diputació de València, Corts Valencianes, Congrés dels Diputats i Delegació de Govern per a demanar la seua col·laboració i el seu suport. I, en tercer lloc, traslladar la moció a la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment perquè escometen al més prompte possible les actuacions adequades per a garantir les connexions necessàries del Camp de Morvedre amb l’AP-7.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí