Una protesta d’usuaris pels reiterats retards del rodalies València-Xàtiva arriba a la intervenció policial

0
3293
Imatge de la rebel·lio que ha tingut lloc a l'Estació del Nord de València

Una dona ha sigut identificada i els agents han volgut apartar-la del comboi, però els passatgers s’han solidaritzat i ho han impedit

Els retards en la xarxa de rodalia de València i especialment en la C-2 entre València i Xàtiva estan acabant amb la paciència de molts usuaris. I aquest divendres s’ha produït una topada entre viatgers afectats pel retard d’un comboi i la policia, quan dos agents han tractat de retindre i identificar a una viatgera davant el nivell de soroll de les protestes.

L’incident s’ha produït a primera hora del matí en la Estació del Nord de València després que el tren entre València i Moixent de les 7.23 arribara amb retard. Sobrepassats els 10 minuts, una usuària habitual d’aquesta connexió ha començat una protesta que des de fa un temps duu a terme cada vegada que es produeix un retard degut a la seua reiteració. Cada dia acudeix equipada amb algun element com un plat metàl·lic o una casserola per a exterioritzar el seu malestar. A vegades, l’amplifica repicant en les columnes de l’estructura metàl·lica de l’estació.

Davant la seua protesta altres usuaris s’han sumat a l’acció, la qual cosa ha fet que un guàrdia jurat s’acostara i avisara a la Policia Nacional. Dos agents han tractat d’identificar i emportar-se a dependències de l’estació a la usuària que ha originat la protesta, al que han respost altres passatgers oferint-se també a ser identificats. La pretensió dels agents de retindre a la usuària ha fet que els altres viatgers es rebel·laren fins a aconseguir que la dona poguera pujar al tren.

Retards

Renfe ha informat que el retard es va produir pel fet que el tren, que arribava de Castelló, havia patit una incidència per un desperfecte causat pel recent temporal en la línia. A més des de l’operador s’ha assegurat que en el que va d’any la puntualitat acumulada d’aquesta línia és del 91%.

No obstant això, Rodalia Renfe ha arribat a informar aquest divendres al matí de la cancel·lació de 10 combois amb eixida o arribada a València, i quatre més amb retards, entre ells el de la C-2 de les 7.23 hores. Aquest tren, segons Renfe, ha arribat amb 14 minuts de retard, però en el seu perfil de twitter s’ha arribat a informar de 25 minuts de retard fins a la seua destinació.

Pregunta al Govern

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha anunciat que ha preguntat aquest matí al Govern pels fets que han tingut lloc aquest mateix matí a València. Mulet ha manifestat que “volem conèixer els fets que han portat a tal extrem a aquesta usuària i saber com es van a corregir; a més de conèixer si es van a disculpar-se amb ella per la desproporcionada actuació policial que potser hauria de centrar-se més en investigar les causes d’un servei que es publicita amb alguna cosa que no ofereix i que provoca disturbis laborals i familiars de tot tipus a milers de persones en comptes de detenir i identificar a una usuària que ha arribat hui al límit de la seua paciència, quan els detinguts segurament haurien de ser persones de Renfe i Adif”, ha assenyalat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here