Una pista de volei i un nou camp de tir amb arc, noves millores esportives d’Ontinyent

0
894
Imatge de la nova pista de volei

Es tracta de demandes llargament reclamades pel club de Tir amb arc d’Ontinyent i el club VAO de Volei d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent afegeix l’habilitació d’una nova pista de volei i la conversió del frontó vell en un camp de tir amb arc als 1’5 milions executats en millores esportives al municipi. El regidor d’Esports, Óscar Borrell, destacava que estes actuacions “van en la línia anunciada per l’alcalde, Jorge Rodríguez, d’apostar tant pels grans projectes com les inversions xicotetes per fomentar l’esport i la vida saludable, una aposta que està en l’ADN del govern ontinyentí i que s’ha de demostrar amb fets i inversions com les que venim fent”, manifestava.

El nou camp de tir amb arc habilitat al frontó vell, infrautilitzat per al frontennis en comptar amb altres dos frontons recentment remodelats, permetrà atendre una demanda del Club de Tir amb Arc d’Ontinyent per assolir una instal·lació adient, que està sent homologada per la Federació de Tir amb Arc i per la Guàrdia Civil. Des del club s’ha valorat positivament el poder comptar amb esta nova zona de Tir amb Arc, que garantirà de forma segura la pràctica del tir, i en un espai que estava infrautilitzat i que passarà ara a tenir un ús esportiu regular.

Pel que fa a la nova pista de voleibol, aquesta sorgeix de l’aprofitament d’una zona ubicada enmig del pavelló, en una zona no utilitzada fins al moment entre les dues pistes laterals, ja que no estava habilitat per la pràctica esportiva simultània en les tres zones esports existents. Aquesta reforma ha suposat una inversió de 3.000 euros que ha generat un espai central on podran disputar els partits el club VAO Ontinyent, i al mateix temps es podrà entrenar o jugar en les altres dues pistes laterals, bé a basket o també a voleibol. Per a Tamara Riestra presidenta del VAO Ontinyent “aquesta mesura descongestiona l’ús del pavelló i permet traure-li rendiment d’una part que no s’utilitzava. Així podrem estar jugant partits simultanis sense cap tipus de problema”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Olleria presenta la 7a Campanya Compra a Casa de cara a Nadal

Óscar Borrell recordava que estes inversions s’afegeixen a les que s’han vingut realitzant als últims temps, i que han tingut com a com a columna vertebral l’acord signat en 2016 pel President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la 1ª tinent d’Alcalde d’Ontinyent, Rebeca Torró, i el Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, on es determinava que la Diputació destinaria 400.000 euros per la renovació integral de la pista d’atletisme i la gespa dels camps de futbol poliesportiu, una obra a la que l’Ajuntament ha aportat altres 200.000 euros. Al mateix acord es contemplava una aportació de 500.000 de la Universitat de València per condicionar la planta que restava buida de l’edifici del Campus Universitari d’Ontinyent (amb 911m2) per a usos educatius i esportius.

A estes inversions cal afegir altres inversions com la reforma dels vestidors, magatzem i corredors del poliesportiu també amb ajuda de la Diputació (220.000 euros); el canvi de la gespa i les reformes a l’estadi El Clariano (200.000 euros) o el canvi dels focus LED del pavelló (38.000 euros). El regidor feia referència també a altres actuacions “amb menors costos però amb grans resultats, i que eren molt necessàries després d’anys d’ús sense intervencions” com ara la remodelació dels frontons (3.500 euros); el trinquet (2.100) o la sala de judo (1.600), a més d’habilitar-se els nous camps de petanca (1.750 euros) i millorar-se l’enllumenat de les pistes exteriors (2.000).

També s’afegira en breu la reforma del rocòdrom, llargament reclamada pels aficionats locals a l’escalada, que duplicarà les actuals dimensions i retrà homenatge al desaparegut escalador local Àlex Vicedo, amb un pressupost de 10.000 euros. Per altra banda, amb una partida de 15.000 euros per a modernització i seguretat al poliesportiu s’estan executant actuacions com la creació d’un sistema de reserva online de pistes, renovació dels utensilis dels treballadors i millores en el sistema d’accés.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Los bomberos rescatan a ocho personas en Serra, Requena, Chera, Siete Aguas y Fontanar dels Alforins

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here