Una nova línia d’autbús connectarà l’Alt Palància, Sagunt i València

0
1173
Panoràmica de Sagunt.

La línia travessa les comarques de l’Alt Palància, el Camp de Morvedre i l’Alt Millars, per a connectar tots els municipis d’interior d’aquest àmbit amb les ciutats de Sogorb, Sagunt i València

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat definitivament el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-008 entre l’Alt Palància, Sagunt i València, una vegada finalitzat el procés d’informació pública, on han participat ajuntaments, entitats, empreses i sindicats, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La futura concessió Alt Palància – Sagunt – València es desenvolupa entre les províncies de Castelló de la Plana i València, travessant les comarques de l’El Alt Palància, El Camp de Morvedre i L’Alt Millars, per a connectar tots els municipis d’interior d’aquest àmbit amb les ciutats de Sogorb, Sagunt i València.

El nou contracte de servei públic de transport de viatgers per carretera atendrà una població de quasi 44.000 habitants i comptarà en el seu escenari inicial amb un mínim de 6 autobusos més 1 de reserva, que realitzaran aproximadament 551.000 km anuals i en el seu escenari futur, a partir de 2020 on s’inclouran els serveis que atendran la demanda de transport escolar de la zona.

Una vegada inclòs el transport escolar, comptarà amb un mínim de 26 autobusos més 2 de reserva, que realitzaran més de 743.000 km anuals. Això suposarà una inversió de la Generalitat de quasi 1,8 milions d’euros anuals en l’escenari final.

Amb la incorporació de les línies que atendran les actuals rutes escolars, s’assegura la comunicació directa amb l’Hospital de Sagunt, les universitats de Valéncia (UV i UPV), les estacions de Rodalia de Renfe a Sogorb i Sagunt, la xarxa d’autobusos urbans de València (en l’estació d’autobusos) i les estacions de Metrovalencia en Facultats, Pont d’Assot i Túria.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt dóna la llicència ambiental a Grupo Aza per construir la plataforma logística que crearà 200 llocs de treball

La nova ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat i que va anunciar la consellera d’Habitatge, María José Salvador, al novembre de 2017 per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis.

Propostes acceptades

Entre les propostes que han sigut acceptades destaca la de l’Ajuntament de Matet d’ampliar l’oferta introduint una expedició a la demanda els divendres, així com la de Gilet de modificar el projecte perquè dues expedicions passen per la població a l’anada i a la volta, en la relació amb Sagunt, i la de Montanejos d’augmentar l’oferta per a atendre la demanda dels divendres i cap de setmana.

Per part seua, també s’han acceptat les propostes de Montan per a millorar els horaris de la relació amb Sogorb i el seu institut tots els dies i, addicionalment, es planteja una expedició més els divendres i es posarà servei els caps de setmana.

Benifairó de les Valls, Quartell, Faura i Quart de les Valls veuran ampliat l’horari en laborables a tres expedicions per sentit, i Bejis augmentarà la relació amb l’Hospital de Sagunt en una expedició per sentit.Finalment, Torres-Torres tindrà garantit tres serveis de connexió amb Sagunt i l’Hospital.

Connexions garantides

El nou contracte de servei públic de transport de viatgers per carretera millora l’oferta de servei respecte a l’actual, ja que, amb la implantació de noves línies regulars, per a atendre la demanda de transport per motius escolars, establirà una oferta mínima per a alguns municipis d’aquesta àrea que fins al moment no disposaven de cap mena de servei.

A més, es reforçarà la connexió de totes les poblacions amb els principals centres d’atracció de la zona, com l’Hospital de Sagunt, que és l’hospital de referència del Departament de Salut; l’autobús urbà de Sagunt; les estacions de Rodalia de Renfe a Sogorb (125 m) i Sagunt (100 m); les les Universitats de València (UV i UPV); la xarxa d’autobusos de València, en l’estació d’autobusos; i les estacions de Metrovalencia, en Facultats (100 m), Pont d’Assot (50 m) i Túria (300 m).

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Conselleria i Ajuntament de Sagunt es reuneixen per abordar els informes d'avaluació i la rehabilitació del barri de Baladre

D’aquesta manera, cal destacar, com per exemple que, en la relació principal, entre Sogorb-València, s’augmenta un 14% en passar de 7 a 8 les expedicions diàries per sentit, o que en la relació entre Sogorb i Sagunt-Port el nombre d’expedicions diàries augmenta, en passar d’1 a 4 les expedicions per sentit, passant totes les expedicions per l’Hospital de Sagunt.

A més, en la línia de Les Valls amb Sagunt-Port, es passa d’1 expedició diària per sentit a 3 expedicions per sentit, i entre Montanejos i Sogorb el nombre d’expedicions diàries augmenta, passant d’1 expedicions per sentit, a 2, amb la particularitat que, per a donar una millor cobertura i en l’escenari futur, es donarà servei amb dues expedicions per sentit en dia lectiu a Pavies i Figueres, i amb una expedició per sentit a Mas de Noguera.

D’altra banda, algunes poblacions amb un reduït nombre d’habitants, com Castellnovo (981 habitants), Navaixes (745 habitants), Almedijar (281 habitants), Sacanyet (67 habitants) i Segart (159 habitants) que en l’escenari actual no disposen de cap servei, passen a disposar, alguns amb la implantació del transport a la demanda, d’almenys un servei diari d’anada i un altre de tornada.

A més, tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Riba-roja, Sagunt, Alboraia y Alquerías del Niño Perdido registran los brotes de COVID más numerosos del último día

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here