Una jutgessa anul·la el confinament de Benigànim aprovat per Conselleria per desproporcionat

0
3034
Els carrers de Benigànim es troben buits.

La conselleria de Sanitat ha anunciat que ja prepara una nova instrucció per a mantindre el confinament municipal i oferir seguretat jurídica a les forces i cossos de seguretat de l’estat i a l’ajuntament

El Jutjat contenciós administratiu número.3 de València ha anul·lat la resolució de la Conselleria de Sanitat de confinar la localitat valenciana de Benigànim durant 14 dies que es va posar en marxa aquest dilluns.

En la seua argumentació, la jutgessa considera que l’aplicació de l’estat d’alarma per part del Govern d’Espanya «va comportar un elevat cost social i econòmic, pressió sobre la salut mental de la població i va canviar radical en la vida quotidiana dels ciutadans». Assegura Alabau que aqueix impacte no és justificable a Benigànim «i no supera el judici de proporcionalitat, quant a sacrifici de drets primaris».

Afegeix també que «de la ponderació dels interessos en conflicte, s’aprecia que la resolució dictada adopta mesures fins i tot més oneroses que l’estat d’alarma decretat pel Govern, ja que acorda no sols el tancament dels llocs de culte, contemplava l’assistència als mateixos amb les degudes garanties de distància social, sinó que qualifica com a esdeveniments socials, la dispensació de sagraments cristians, prohibint-los», argumenta en el seu acte emés aquest 1 de setembre.

La jutgessa també considera que la Conselleria de Sanitat ha tingut en compte la transmissibilitat del virus, però no la letalitat. Per tant, afig, aquestes mesures podrien ser aplicables a «qualsevol mena de grip estacional», circumstància que, assenyala, és «del tot inadmissible».

Cal destacar que es tracta de la jutgessa Laura Alabau, que en 2006 es va oposar com a jutgessa a Dénia i responsable del Registre Civil a la celebració de bodes  entre persones del mateix sexe.

Conselleria prepara una nova instrucció

Fonts de la Conselleria de Sanitat expliquen que és la primera vegada que un jutjat valencià tomba una de les seues resolucions des que començara la pandèmia. Així asseguren no obstant que el departament ja prepara una nova instrucció per a mantindre el confinament municipal i oferir seguretat jurídica a les forces i cossos de seguretat de l’estat i a l’ajuntament de municipi valencià.

I és que totes les actuacions que realitza l’administració es comuniquen als jutjats valencians per si contravingueren algun dret. En aquest cas, la jutgessa no ha ratificat la resolució de 30 d’agost que va motivar el tancament del municipi, el primer en la Comunitat Valenciana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí