Una iniciativa a Xàtiva divulga la plantació d’espècies d’arbres autòctons amb la donació de plançons

0
2225
Alguns dels plançons que es repartiran entre els interessats a Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva i Bosc Primigeni col·laboren en un projecte en el que es podrà comptar amb exemplars com aurons, galers, serveres, carrasques i pinastres

L’Ajuntament de Xàtiva i l’Associació mediambiental Bosc Primigeni de Xàtiva col·laboren en la donació a la ciutadania d’espècies autòctones d’arbres.

Aquesta acció ve motivada degut a la situació provocada per la COVID-19, que va truncar l’activitat prevista per al ‘Dia de l’Arbre’, en la que havien de participar els col·legis de Xàtiva, amb una tasca de reforestació a la Cova Negra d’arbustos i arbres autòctons de la Comunitat Valenciana.

Entre les espècies forestals es poden trobar aurons, galers, serveres, carrasques, pinastres i altres més comunes com savines morunes o pins blancs, entre d’altres. Des de la regidoria de Medi Ambient s’ha decidit fer una donació, amb l’ajuda de Bosc Primigeni, per tal de fer-los servir, ja que es considera massa tard per a plantar-les a la serra.

«Vull agrair la col·laboració de l’associació Bosc Primigeni, que s’està encarregant de la tasca de repartiment», ha expressat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha afegit que «amb aquesta acció, els xativins i les xativines van a poder gaudir del que tenim als nostres paratges, i per això anime a tota la ciutadania de Xàtiva a aprofitar aquesta oportunitat que permet cuidar de la nostra natura».

Les persones interessades en fer-se amb algun exemplar poden arreplegar-los aquest dimarts 26 de maig de 17 a 20 hores a la seu de l’Associació Bosc Primigeni (Torreó al carrer Carneros de Xàtiva, número 65), on serà imprescindible acudir amb mascareta i omplint un formulari de reserva que es pot trobar en la pàgina de Facebook de l’associació.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Monestir de Santa Clara entre les seus del nou nou cicle de concerts interpretats en monuments a Xàtiva

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here