Una falsa alerta al 112 sobre una violenta baralla entre 40 persones va mobilitzar a 22 agents de la policia de Sueca 

  0
  2248
  Un dels moments de l'incident

  El testimoni deia que «40 persones s’agredeixen, tres ferits arma blanca, un home conscient, dos inconscients, tenen navalles i diuen que aniran per pistoles».

  Una falsa alerta a través d’una telefonada al Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana (telèfon 112) va mobilitzar a 22 agents de la Policia Local de Sueca i Guàrdia Civil, i una unitat sanitària SAMU. Els fets van succeir sobre les 2.25 de la matinada del dissabte al diumenge passat.

  A eixa hora, la Policia Local va rebre una comunicació des del CCE en el sentit que «40 persones s’agredeixen, tres ferits arma blanca, un home conscient, dos inconscients, tenen navalles i diuen que aniran per pistoles». El testimoni va reiterar l’exposat des del 112 després de contactar amb ell i va dir trobar-se a la porta d’entada del càmping del Perelló en Sueca.

  Les primeres unitats operatives en el municipi de Sueca de la Policia Local i Guàrdia Civil es van personar en pocs minuts en l’accés del mateix càmping per a atendre l’emergència. Al mateix temps es mobilitzaren urgentment Unitats de Seguretat Ciutadana (USECI) de la Guàrdia Civil. Es tracta d’unitats de reserva d’àmbit provincial per a suports operatius de la Companyia de Sueca.

  Davant la gravetat dels fets descrits, en breu espai de temps s’havien personat 22 agents de Policia Local i Guàrdia Civil, i una unitat sanitària del SAMU. Es dóna la circumstància que el diumenge es complia un any d’una baralla multitudinària al Perelló, entre grups procedents de pobles de l’Horta Sud, que es va saldar amb un menor de 17 anys ferit amb arma blanca i un altre home lesionat.

  Responsables del Càmping Sant Pasqual van informar no tindre constància de cap baralla en el lloc i després de realitzar vigilància preventiva dinàmica en tota la instal·lació, no van observar cap incidència. Així mateix, els clients van notificar no haver apreciat la brega que s’havia alertat.

  Accions que poden implicar sancions de fins a 600.000 euros

  La Policia Local ha dut a terme les oportunes comprovacions per a confirmar la identitat de la persona que presumptament va realitzar la telefonada a emergències. Ja s’han redactat les corresponents diligències per a iniciar la incoació del procediment sancionador per part de la Generalitat.

  «Aquest tipus de comportaments poden alterar el sistema d’emergències i posar en perill la vida de persones que realment puguen necessitar una ajuda o assistència sanitària urgent», afirma el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Sueca, Carlos Ramírez. «Les telefonades falses», afig, «també vénen a afectar el temps de resposta a serveis o urgències reals».

  L’edil recorda que «aquest tipus de comportaments incívics poden implicar sancions econòmiques de fins a 600.000 euros». Finalment, Ramírez mostra la seua satisfacció per la «immediata resposta de serveis sanitaris, Guàrdia Civil i Policia Local; aquests últims van mobilitzar tots els efectius disponibles aqueixa matinada davant la gravetat de la situació violenta que mai es va produir».

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí