Una doctora de l’Hospital de la Ribera, triada millor resident de la província de València


0
1081
Joana Guillen ha estat reconeguda a nivell provincial

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València en 2013, Guillén ha desenvolupat la seua formació com a especialista en el Centre de Salut d’Almussafes i en l’Hospital d’Alzira

La doctora del Departament de Salut de la Ribera, Joana Guillén, ha sigut triada ‘Millor Resident de Medicina Familiar i Comunitària de la província de València’ del curs 2017-2018, guardó atorgat per la Societat Valenciana de Medicina de Família i Comunitària (SVMFyC).

Aquest premi suposa reconèixer la trajectòria de la doctora durant els quatre anys que ha durat el seu procés d’especialització i que ha acabat amb una nota global d’Excel·lent.

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València en 2013, Guillén ha desenvolupat la seua formació com a especialista en el Centre de Salut d’Almussafes i en l’Hospital d’Alzira, tots dos pertanyent al Departament de Salut de la Ribera. A més, ha realitzat un rotatori extern per les unitats d’Hospitalització a domicili i Malalties Infeccioses de l’Hospital La Fe.

Des de 2008, la SVMFyC convoca, amb caràcter anual, aquests premis per a reconèixer els tres millors expedients dels residents que acaben el seu període de formació dins de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, un per cada província. L’objectiu d’aquests premis és estimular i reconèixer la labor d’aquests postgraduados durant el seu període de formació.

Activitat docent i investigadora

Entre altres mèrits, el jurat ha valorat els reconeixements que Guillén ha rebut per la seua labor de recerca al llarg de la seua residència, com el 3r premi a la Millor Comunicació pel seu article ‘Avaluació de la fiabilitat dels telèfons d’informació sobre VIH/SIDA a Espanya’, publicat en la revista de la Societat Espanyola Interdisciplinària de la Sida (SEISIDA); o el Premi al Millor Cas Clínic en el XXVIII Congrés Autonòmic de la SVMFiC pel seu estudi ‘La celiaquía no està directament lligada a l’edat’.

Així mateix, en el camp docent Guillén compta amb una àmplia trajectòria en màsters i congressos mèdics, entre els quals destaca la seua ponència ‘Urgències obstétrico-ginecològiques’ en el Màster en Medicina d’Urgències i Emergències impartit per SEMES (Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències).

Igualment, Joana Guillén ha col·laborat en diversos projectes nacionals de recerca i grups de treball en camps com les malalties infeccioses, la trombosi venosa en membres inferiors, la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC) o la Fibromialgia.

El premi de ‘Millor Resident’ serà lliurat per la SVMFyC durant el XXIX Congrés Autonòmic que se celebrarà els dies 13 i 14 de desembre en el Col·legi Oficial de Metges de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here