Una cercavila i la traca correguda inauguren la Gran Fira de València

0
2003

La periodista Clara Castelló serà la pregonera enguany de la Gran Fira de València

L’edició d’enguany de la Gran Fira de València s’estrenarà oficialment este dissabte amb una cercavila inaugural, el pregó a càrrec de la periodista Clara Castelló i la traca correguda. Ahir divendres de vesprada, però, la ciutadania ja va poder disfrutar amb el cine-karaoke a la Plaça de l’Ajuntament, les preseleccions falleres al jardí del Túria, una nit d’humor amb Xavi Castillo a la Ciutat de les Arts i les Ciències i les Serenates al claustre de La Nau de la Universitat de València.

La principal novetat de la inauguració enguany de la Gran Fira de València serà la cercavila entre la plaça de la Reina i la plaça de l’Ajuntament. La comitiva inclourà la figura de la Quiqueta, una gegant que la Regidoria de Cultura Festiva ha recuperat per a la Gran Fira en el marc de l’increment progressiu del patrimoni cultural festiu de la ciutat i que servirà per enllaçar el passat centenari d’esta celebració amb la seua oferta actual.

La cercavila comptarà amb la participació del grup de teatre La Fam, seguit de Les Folies, que faran una recreació de les gropes de valencians tradicionalment associats a la imatge de la Gran Fira, acompanyant la Quiqueta. Tancarà el seguici la xaranga Kriptonita, que animarà la ciutadania a sumar-se a esta cercavila i a la inauguració de la Gran Fira.

En arribar a la Plaça de l’Ajuntament es farà la lectura del pregó, que enguany correrà a càrrec de la periodista Clara Castellò, llicenciada en filologia anglogermànica i una de les periodistes més conegudes per la seua trajectòria de 25 anys en Televisió Valenciana.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Fallece una persona por coronavirus en la residencia de Torrent donde ya hay 48 contagiados

Finalment, la pregonera encendrà la traca correguda que donarà inici a la Gran Fira. “Animem a tota la ciutadania a disfrutar al màxim de les més de 250 activitats que tenim programades durant el pròxim més en 86 punts diferents dels nostres barris i pobles”, ha manifestat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha destacat que la música de professionals valencians i la pirotècnia seran protagonistes de les celebracions enguany.

Per a vore les notícies destacades de hui, fes clic ací.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here