Una APP per a Jaume I a la Vall d’Albaida

0
622
L'APP està destinada especialment per a cicloturistes

També es presenta a Fitur una ruta cicloturística de 356 km amb eixida i arribada en Ontinyent per atraure turisme europeu a la Vall d’Albaida

Els viatgers que vullguen experimentar a peu, amb bicicleta o amb turisme la ruta de Jaume I a la Vall d’Albaida compten ja amb una ferramenta per a guiar-los, explicar-los i suggerir-los des del mòbil. L’App Jaume I a la Vall d’Albaida, que travessa d’oest a est la comarca, es vas presentar este dijous a FITUR i es troba ja disponible a PlayStore i AppleStore. Com assenyala el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar “és un suport turístic i, alhora, dóna resposta a la necessitat de que situar la Vall d’Albaida també en els smartphones”.

L’anualitat 2017 del Pla de Competivitat Turística que compartixen Mancomunitat, Diputació i Generalitat ha fet possible l’App desenvolupada per Terradepatrimoni amb textos d’Abel Soler, fotografies de Jose Antonio Bernat i dissenyada per Rafa Jordà. Es tracta del company ideal per a qualsevol que vullga seguir -a peu, a cavall, amb bicicleta o cotxe- les petjades que el rei Jaume I va deixar al segle XIII al seu pas per la Vall d’Albaida, on va fundar viles de cristians -Bocairent, Ontinyent, Albaida, Montaverner, la Pobla del Duc i Llutxent- per un camí que travessa el centre de la comarca: des del peu de la Mariola a la baronia de Llutxent i des de la Pobla fins a la Serra de Benicadell.

Els seixanta quilòmetres d’itinerari paisatgístic i cultural estan pensats per a recórrer-los en diferents etapes que combinen la descoberta d’un entorn rural de paratges agradables amb camins de fàcil trànsit, òptims per a un turisme familiar i tranquil; per ciutats, viles i pobles dotats de palaus, esglésies, castells, senders locals, museus de tot tipus, hotels, cases rurals, restaurants, etc. Una variada gamma de possibilitats per adisgfrutar al màxim d’una terra acollidora, esplèndida i orgullosa del seu patrimoni natural i cultural i la seua identitat històrica.

Mapa de rutes de ‘Roda la Vall d’Albaida’

‘Roda la Vall d’Albaida’

Altra de les propostes presentada per la comarca a Fitur és ‘Roda la Vall d’Albaida’, una nova eina dissenyada per atraure turisme d’altres indrets d’Espanya i Europa. Es tracta d’una ruta cicloturística amb eixida i arribada a Ontinyent, dotada amb 356 quilòmetres de recorreguts, repartits en una gran travessia de 201 quilòmetres a realitzar en 5 etapes i 8 rutes temàtiques adjacents. La ruta ha estat elaborada per la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida al marc del Pla de Competitivitat Turística que impulsen la Diputació de València, l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) i la pròpia Mancomunitat amb el recolzament d’ajuntaments com el d’Ontinyent.

La ruta central que es proposa reparteix les seues 5 etapes entre Ontinyent i Bocairent (44 km); Bocairent i Aielo de Malferit (56 km); Aielo de Malferit i Llutxent (50 km); Llutxent i Albaida (39 km) i Albaida i Ontinyent (10 km). La ruta, que proposa recórrer diferents paratges i llocs d’interès natural, cultural i gastronòmic, es comunica amb 8 rutes temàtiques pel Barranc del Joncar, l’Ombria del Benicadell; els Pobles del Riu; el Surar de Pinet; Penyes Albes i Terrateig; la Covalta; el Camí dels Corporals; i la ruta de Jaume I a La Vall d’Albaida.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here