Un veí ferit i diverses vivendes danyades a Sagunt per una explosió programada a la pedrera que va provocar una pluja de material

0
1065
La Guàrdia Civil investiga les causes de l'incident.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno afirmava que l’ocorregut “és una cosa que no es pot tolerar i esperem que l’empresa prenga mesures i que la Guàrdia Civil esbrine el que ha passat per a poder depurar responsabilitats”.

Un veí ha resultat ferit i diversos habitatges del Camí de Bonilles a Sagunt van patir danys el passat divendres a causa d’una explosió programada en la pedrera del Salt del Llop. Al voltant de les 10.30 hores va tindre lloc una detonació en la pedrera que dona servici a la planta de Lafarge de Sagunt, que va ocasionar una pluja de material provocant danys en teulades i béns, així com lesionant un veí que ha sigut traslladat a l’Hospital de Sagunt per a la seua avaluació.

Després de rebre una primera crida d’avís, es va personar la Guàrdia Rural en el lloc dels fets, que van donar trasllat a la Guàrdia Civil i és la que està realitzant les diligències necessàries per a esclarir els fets. A més, es va personar l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la presidenta del Consell Agrari, Gloria Parra, per a conéixer la gravetat de la situació i els danys ocasionats en els habitatges de la zona i en el veí afectat, qui per sort només va patir lesions de caràcter lleu al peu.

Darío Moreno assenyalava que la detonació s’ha produït «en la part baixa de la pedrera» i que els habitatges estan «a 500 metres de la pedrera». Segons la informació rebuda per la Guàrdia Civil, Moreno ha assegurat que l’explosió «estava programada i comptava amb tots els permisos, així i tot s’ha iniciat una investigació per a esbrinar què ha ocorregut». L’alcalde lamentava el que va ocórrer, ja que «podria haver passat una desgràcia, i com a Ajuntament expressem la nostra màxima preocupació sobre este assumpte. Considerem que és una cosa que no es pot tolerar i esperem que l’empresa prenga mesures i que la Guàrdia Civil esbrine el que ha passat per a poder depurar responsabilitats, ja que els veïns tenen l’absolut dret a viure sense por que ocórreguen estos successos i per part de l’Ajuntament posarem tots els mitjans perquè no torne a passar».

Gloria Parra assegurava que este «esdeveniment extraordinari ja està en mans de la Guàrdia Civil». Parra assenyalava que s’han acostat per a «oferir tot el suport necessari al veïnat» i lamentavaeste «terrible succés que s’ha quedat en un gran esglai». Quant als fets, la regidora afirmava que «no ens podem permetre que esta empresa ocasione o torne a ocasionar danys ni a persones ni als seus béns, ja que esta és una zona de residència i cal vetlar perquè això no torne a passar».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here