Un miler de persones es vacunen contra la Covid-19 el primer dia al dispositiu habilitat a Ontinyent

0
1297
Jorge Rodríguez ha visitat l'espai de vacunació a Ontinyent.

Jorge Rodríguez anima a la ciutadania a vacunar-se “amb il·lusió i sense por” en la posada en marxa de la vacunació massiva a Ontinyent

Prop d’un miler de persones passen aquest dilluns pel punt de vacunació massiva habilitat a la Sala Gomis d’Ontinyent. L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat per la Gerent del Departament Xàtiva-Ontinyent, Marga Llaudes, i la primera tinent-alcalde, Natàlia Enguix, assistien a la posada en funcionament del punt de vacunació i coincidien en fer una crida a la ciutadania a acudir a les citacions “sense por i amb il·lusió per seguir avançant en la lluita contra la pandèmia, ja que ara mateix vacunar-se és la millor manera de preservar la salut”, manifestaven.

Victoria Soler, veïna d’Agullent, era la primera persona vacunada a la Sala Gomis, cedida i habilitada per l’Ajuntament per a dur a terme esta vacunació, on entre dilluns i dimarts es preveu que passen 1.600 persones. Totes elles seran ateses per un dispositiu de 31 persones, 21 del Departament de Salut (8 infermeres, 2 metges, 4 administratius, 2 celadores, 2 coordinadores d’infermeria i 3 TCAEs) i 10 mes entre personal municipal, policia local i voluntariat de protecció civil.

Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que van a fer possible que pugam iniciar aquest procés de vacunació massiva tant per al veïnat d’Ontinyent com de La Vall d’Albaida”. El primer edil posava en valor “el treball conjunt fet entre la Conselleria i l’Ajuntament per posar en marxa aquest punt, ja que com a institucions i com a persones totes i tots hem de col·laborar per eixir de la millor manera possible d’esta situació que estem vivint. Des de l’Ajuntament seguirem posant tot allò que estiga a la nostra mà front aquest repte de la manera més efectiva i organitzada possible”, manifestava.

La Gerent del Departament de Salut, Marga Llaudes, que al seu torn acudia amb Ricardo García i Inma Moltó, Director mèdic d’Atenció Primària i Directora d’Infermeria d’Atenció Primària, tenia paraules d’agraïment “per a l’Alcalde i l’Ajuntament d’Ontinyent i també per a tots els municipis que s’estan bolcant facilitant-nos els espais necessaris per a les vacunacions”. Llaudes destacava que des de fa varies setmanes “no tenim cap positiu als centres sociosanitaris, on ja ens hem vacunat, el que indica que les vacunes funcionen, pel que animem a la població a que acudisca a vacunar-se quan li corresponga”, assenyalava.

A més de la població d’Ontinyent, es vacuna a la Sala Gomis a la població d’Agullent, Albaida, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar, Alfarrasí, Benissuera, Guadassèquies, Montaverner, l’Olleria, Sempere, Aielo de Malferit i Fontanars dels Alforins. Aquest dilluns i dimarts s’administra la vacuna a 1600 persones d’entre 60 i 65 anys (començant per les nascudes als anys 1958,1959 i 1960) i també de 79 a 70 anys que encara estaven pendents de vacunar-se.

Des del Departament de Salut s’ha indicat que per a les properes setmanes, les persones seguiran sent citades mitjançant SMS en el que constarà els 3 ultims números del SIP; punt de vacunació, día i hora de la cita; data per a segona vacunació i enllaç amb informació de la vacuna que rebran, insistint-se en demanar que s’arribe a l’hora indicada i no abans, per evitar aglomeracions.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha consignat una partida de 20.000 euros, provenint del superàvit de 2020, per atendre totes les despeses extraordinàries relatives a la posada en marxa i el funcionament del punt de vacunació massiva els pròxims mesos. Amb aquestos fons, Ontinyent afrontarà les despeses per neteja, personal, nou mobiliari, millora general de la il·luminació o adequació general de la sala Gomis a les necessitats sanitàries.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here