Un miler de persones es manifesten a Llanera de Ranes en contra del ‘macroabocador’

0
1076
protesta Llanera
La protesta va reunir veïns de la Costera i la Canal

Prop d’un miler de veïns de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés es van manifestar ahir a Llanera de Ranes contra l’abocador de residus sòlids que es preveu construir a esta localitat de la Costera. La protesta, organitzada per la plataforma cívica ‘No al Macroabocador’ sota el lema «Sí a una comarca digna» va cridar lemes contra l’alcalde de Llanera, Vicente Sanchis (PP) com «alcalde pessetero» per haver aprovat l’ubicació d’estes instal·lacions a la localitat.

També es van dipositar en senyal de protesta diverses bosses de fem a la porta de l’Ajuntament amb un cartell que citava «Llanera 2020» en referència al que consideren que serà la situaicó de la localitat en un futur. Altres càntics que es van fer van ser «La Costera no és una porquera» o «La Canal no és un orinal».

Les instal·lacions del macroabocador, adjudicades a l’empresa FCC (Fomento de Construcciones y Contratas) recolliran els residus de l’Àrea de Gestió 2 del País Valencià i que comprén el fem de les comarques de la Canal de Navarrés, la Vall d’Aiora-Corents, la Costera, la Vall d’Albaida i la Safor, constituïdes per per 370.000 habitants de 97 municipis. L’abocador ocuparà una superfície de 183.902 metres quadrats i tindrà capacitat per tractar 164.000 tones anuals de residus.

‘No al Macroabocador’ assegura que malgrat l’opinió general «és mentira que estiga tot aprovat», així diu que «l’única cosa aprovada és l’avantprojecte presentat per FCC» però que encara s’ha de presentar el projecte definitiu al qual encara es podran presentar al·legacions. Per a poder realitzar d’esta forma al·legacions la plataforma informa que ha contractat tècnics i advocats especialistes en medi ambient i afirment que «els mateixos tècnics de la conselleria de Medi Ambient es van negar a donar suport a l’avantprojecte d’FCC». Per a dur a terme estes accions des de l’organització es recorda que s’ha posat en funcionament una campanya de recaptació amb la possibilitat de fer-se socis del moviment o comprar material de protesta.

A més a més també s’apunta que encara que el projecte superara les al·legacions «hauria de superar a continuació l’estudi d’impacte ambiental» per a la qual cosa indiquen que l’aqüífer del Caroig té un ullal a menys d’un metre de profunditat a esta zona i que esta és una «massa d’aigua d’interés local, de la que bevem tots i que podria veure’s contaminada pels lixiviats».

Per una altra banda la plataforma assegura que el projecte del macroabocador preveu possibles ampliacions futures i «no es descarta la instal·lació d’una incineradora» i que esta provocaria un fum «que conté substàncies altament cancerígenes».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí