Un jutge impedeix esborrar 700 pintades nazis a Carcaixent perquè les considera “proves”

0
1343
Una de les pintades nazis realitzades a Carcaixent

Malgrat que el presumpte autor està identificat i la Guàrdia Civil ha fotografiat i fet proves cal·ligràfiques a les pintades, el jutge no deixa a l’ajuntament que les esborre

Des de fa més de mig any el jutge que investiga les al voltant de 700 pintades amb contingut nazi a Carcaixent no deixa que l’ajuntament de la localitat les esborre perquè les considera “proves”. D’això es lamenten en el consistori recordant que hi ha una persona investigada per haver comés presumptament un delicte d’odi, la qual ha reconegut ser l’autor d’almenys 400 d’aquestes pintades, i malgrat que la Guàrdia Civil afirma que té documentades amb fotos totes les pintades, i que fins i tot s’han fet informes cal·ligràfics per a esbrinar l’autoria.

El regidor de Memòria Històrica de Carcaixent, Raimon Marí, explica que, després de denunciar l’ajuntament els fets davant el jutjat i de realitzar-se tota la recopilació d’informació per part de la benemèrita, es va demanar permís per a poder esborrar aquests escrits que contenen missatges que van des de l’apologia del nazisme a uns altres d’índole racista, homòfob, xenòfob i antifeminista. Marí afirma que s’han enviat dos escrits i que no han tingut contestació per part del magistrat, en les reiterades peticions verbals únicament han obtingut com a resposta que la Guárdia Civil encara no ha donat proves: “és com si s’haguera produït un assassinat i no es poguera netejar la sang de l’escena del crim”.

Marí afig que s’ha contactat amb delegació de Govern, i que es presentarà en el pròxim ple municipal una moció perquè l’Ajuntament de Carcaixent inste al jutge a alçar la prohibició de la neteja de les pintades. D’altra banda el regidor també apunta que s’ha vist a l’investigat posteriorment posar altres adhesius i fer pintades amb missatges similars pel que han obert un altre expedient, i consideren que realment pot ser l’autor del 90% de les pintades: té una manera de pintar l’esvàstica molt característica, i fins i tot els veïns ja el reconeixen.

El responsable municipal afirma que la gent ha mostrat la seua preocupació, i que l’ajuntament fins i tot ha promogut xarrades i exposicions per a conscienciar a la joventut sobre el problema del nazisme i el que ha suposat en la història. D’altra banda veïns de la localitat, a través d’una plataforma muntada expressament -Carcaixent Neta- va començar pel seu compte a eliminar les pintades, però ho feien simplement pintant damunt, sense fer una actuació que tinguera en compte les característiques del mur sobre les quals està, i sense ser eliminat realment.

Conclou Raimon Marí afirmant que confien que l’autor es condemnat i que haja de pagar el cost de l’esborrat dels missatges dels carrers que també suposen actes vandàlics.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here