Un home de 72 anys amb alzheimer és rescatat a Catadau en una zona muntanyenca després de tindre un accident


0
7603
Imatge de l'operació de rescat a Catadau

El desaparegut es trobava tombat, amb ferides sagnants de escoraciones obertes al cap i sense poder-se moure, i amb clars signes de deshidratació i desorientació

Efectius de la Guàrdia Civil han rescatat a un home de 72 anys, amb alzheimer, que havia tingut un accident en una zona muntanyenca de la localitat de Catadau, segons ha informat l’Institut Armat en un comunicat.

Sobre les 11.20 hores del diumenge, la Guàrdia Civil va rebre una trucada d’un veí de Catadau que manifestava que es trobava fent una passejada pel camí Pou de la Nevera i que estava sentint crits al lluny en la muntanya, sense poder determinar d’on procedien, però que semblava que demanava auxili.

Minuts més tard va realitzar una crida una dona manifestant que el seu pare de 72 anys s’havia perdut per la zona de Catadau, ja que hi havia eixida del domicili al matí i no havia tornat, posant en avís que aquest patia alzheimer i que portaven hores sense saber res d’ell.

Es va organitzar un operatiu de cerca per part d’efectius de la Guàrdia Civil, entre la zona d’extraradis de Catadau i el lloc on un testimoni va sentir crits, al qual es va sumar la Policia Local de Catadau. A l’ésser una zona muntanyenca el lloc on es van sentir els crits l’última vegada, es va realitzar una batuda a peu per components de l’operatiu.

Finalment, les patrulles van donar amb el lloc dels fets i van localitzar a l’home, el qual s’havia precipitat per un vessant en una zona muntanyenca de difícil accés de matoll baix i pìnar, pedregosa i molt escarpada.

El desaparegut es trobava tombat, amb ferides sagnants de escoraciones obertes al cap i sense poder-se moure, i amb clars signes de deshidratació i desorientació.

Pel temor al fet que poguera tindre alguna lesió òssia, es va decidir no moure-li i es va avisar al SAMU. Se li va atendre amb primers auxilis fins a l’arribada dels serveis sanitaris, pel fet que aquesta persona no sabia on es trobava i tenia dificultat per a moure’s.

Va rodar diversos metres

L’auxiliat va eixir a passejar aqueix mateix matí, es va desorientar i va acabar en el cim del vessant. A l’ésser el terreny abrupte i pedregós, va entropessar amb unes pedres i en estar en la part superior de la muntanya, va rodar vessant a baix diversos metres frenant-lo els matolls baixos del terreny. Finalment es va quedar encaixat en el lloc on va ser trobat.

A les 14.45 hores, es va personar en el lloc dels fets un SAMU de l’Alcúdia, formada per tres efectius, que van atendre el ferit ‘in situ’. Posteriorment, es van personar dues dotacions de bombers de la localitat de Silla, que juntament amb les patrulles del dispositiu van dur a terme el rescat d’aquesta persona formant una cadena per a ser descendit pel vessant de la muntanya. Una vegada que es va rescatar a l’accidentat, va ser traslladat al centre mèdic de Carlet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here