Un grup de veïns dona un quadre de Basilio Yagüe del segle XVII a l’Ajuntament de Xàtiva

CaixaBank - MyBox

0
1920

El patrimoni de Xàtiva suma un nou atractiu gràcies a la donació oferta a l’Ajuntament de la ciutat per un grup de veïns encapçalat per l’exalcalde socialista entre 1982 i 1995, Miquel Calabuig. La peça consisteix en un quadre a l’oli de la Immaculada Concepció pintat per Basilio Yagüe, natural de la població, a finals del segle XVII tal i com s’especifica en la signatura de la part posterior de la taula, una circumstància inusual en la pintura religiosa del moment.

L’adquisició es va formalitzar després de la subhasta produïda per la casa barcelonina Surban a títol personal per Calabuig amb el suport econòmic de persones com Sergi Pérez, gerent de l’Institut valencià d’art modern (IVAM); Jordi Estellés, regidor de Cultura i Patrimoni en l’anterior legislatura; Rafael Martínez, Joan Santamaria i Pere Anrrubia a més a més de les firmes Recreativos Saetabis i Tallers Xàtiva.

L’objectiu de l’operació persegueix “lliurar-lo a la ciutat, amb destí al Museu municipal, on puga ser vist i estudiat adequadament”, com reflexa l’escrit registrat en el consistori, ja que la peça resulta especialment valuosa “per al major coneixement de la pintura de l’època i dels autors al nostre voltant”. Prèviament, però, des d’aquesta setmana, el quadre s’exhibirà a l’Arxiu municipal durant unes setmanes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here