Un detingut a Sagunt per cometre 18 delictes d’estafa i d’usurpació d’identitat en Wallapop y MilAnuncios

0
1344
La Guàrdia Civil ha detingut a l'home de 31 anys a Cullera.

El suposat autor en la negociació dels productes, remetia al comprador un DNI d’una altra persona a la qual havia estafat anteriorment

Un jove de 22 anys ha sigut detingut a Sagunt per 12 delictes d’estafes i 6 delictes d’Usurpació d’Identitat i de Falsedat Documental.

La Guàrdia Civil va rebre una denúncia interposada el passat mes de desembre on el perjudicat d’una estafa va tractar d’adquirir un producte anunciat a través d’una pàgina web de compra venda de segona mà. El perjudicat va pagar el producte mitjançant transferència bancària que mai va rebre.

Després dels fets esmentats la Guàrdia Civil va començar amb les investigacions, analitzant les connexions d’Internet establides pel presumpte estafador així com els seus moviments bancaris. Els agents van observar que no era un fet aïllat, sinó que l’autor el feia de manera habitual.

Després de les perquisicions realitzades, es va descobrir que l’autor publicava anuncis d’articles de segona mà, principalment articles electrònics, en les pàgines Web Wallapop i MilAnuncios, per davall del seu valor de mercat, per a captar en el menor temps possible el major número de perjudicats per tota la geografia nacional. En la negociació dels productes aquest remetia al comprador la fotografia del DNI d’una altra persona, a la qual havia estafat amb anterioritat i li havia usurpat la identitat, creant confiança entre ells perquè li realitzara l’ingrés dels diners en una dels seus diversos comptes. Els productes mai arribaven al domicili dels perjudicats.

Així mateix el presumpte autor sol·licitava fotografia del DNI als adquirents que contactaven amb ell emprant-los, amb vista al futur, per a continuar perpetrant estafes fent ús de noves identitats usurpades. Aquest fet, produïa en les víctimes un gran perjudici perquè aquestes eren denunciades per altres perjudicats.

Els Agents van poder comprovar, que una de les línies telefòniques emprades per a fer l’estafa havia sigut extreta mitjançant l’ús de documentació falsa, i que l’autor dels fets, hauria obtingut mitjançant la suposada venda dels articles electrònics, uns beneficis superiors als 2.000 euros

Les diligències i el detingut, han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 de Sagunt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here