Un col·lectiu de veïns de Benigànim es mobilitza per retirar una antena de telefonia al nucli de la localitat

0
1604
antenaplacaou
La polèmica antena (imatge de beniganimdigitla.net)

Un col·lectiu de veïns de Benigànim dels voltants de la Plaça del Rei en Jaume I han iniciat una mobilitazació per demanar la retirada d’una antena de telefonia mòbil instal·lada una finca d’este espai davant l’aparició de mig centenar de casos de càncer en persones que viuen a prop de l’antena, segons ha informat el diari beniganimdigital.net.

Segons afirmen estos veïns les radiacions electromagnètiques expliquen els casos de càncer i fins i tot de problemes cardiovasculars. Així argumenten amb informes tècnics pels quals afirmen que la màxima zona de radiació d’estes antenes s’estén en un radi d’entre els 200 i 300 metres, i la seua zona mitjana d’influència es localitza cap als 500 metres al voltant. A més a més apunten que els veïns de la finca on està instal·lada no rebrien esta radiació ja que les ones comencen a 10 metres més enllà del nucli irradiador, motiu pel qual veïns de la finca es neguen a la retirada.

A causa d’esta situació ha hagut una mobilització dels veïns per recollir firmes per traslladar esta antena a un lloc on tinga menys incidència sobre la població, a més a més apunten que s’estan establint contactes amb l’Ajuntament i estudiant possibles accions legals contra esta instal·lació.

Des d’este diari digital també s’ha afirmat que l’alcalde de Benigànim, Juan Antonio Puchades, s’ha copromés formalment a estudiar el tema i donar una resposta en el període de temps més breu possible.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí