Un col·laborador de Lorente a l’àrea de Mobilitat de Xàtiva reconeix haver fet les converses amb Ciudadanos

0
1559
Miquel Lorente (esquerra) i Quique Argente (dreta) durant la presentació de la Mesa de la Mobilitat de Xàtiva

Quique Argente reconeix haver dut a terme converses amb el líder de Ciudadanos a Xàtiva però de forma «independent i personal»

Les xarxes socials estan calentes a Xàtiva al voltant de la presumpta maniobra de Xàtiva Unida que hauria realitzat ofertes a Ciudadanos perquè, junt amb el PP, els proporcionara l’alcaldia de la ciutat. El que va començar com un rumor va ser negat inicialment pel líder de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, i confirmat posteriorment per Ciudadanos indicant que es va fer a través d’un intermediari.

Aquest cap de setmana el suposat intermediari ha parlat per xarxes socials. Es tracta del conegut arquitecte de Xàtiva Quique Argente, qui a través del seu perfil de twitter s’ha fet responsable del contacte assegurant que ho va fer «com a ciutada i sense representar a cap partit». Sobre el presumpte contingut de propiciar una alcaldia diferent a la de Roger Cerdà afirma que la seua intenció era «propiciar encontres amb diferents opcions polítiques per buscar consens». Amb tot, i en referència al líder local de Cs, Juan Giner, però sense nomenar-lo, afirma que «lamente que algun dirigent no haja entés que la meua acció era independent i personal» així com també que això haja pogut «afectar a la credibilitat de Xàtiva Unida».

Però cal destacar que Argente ha sigut un col·laborador de Miquel Lorente, el líder de Xàtiva Unida, durant la passada legislatura. Argente, arquitecte especialitzat en urbanisme i mobilitat, ha tingut un paper destacat en la mesa de Mobilitat -presidida perl propi Lorente- com a órgan consultor per posar en marxa el PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) de Xàtiva. A més ha col·laborat en altres iniciatives posades en marxa a la ciutat des d’este departament com la tallada al trànsit els diumenges de la zona del Reial de la Fira o l’adhesió a la ‘Xarxa Ciutats que Caminen’.

Reaccions

Davant esta ‘confessió’ des de Xàtiva Unida Miquel Lorente ha mantingut que la seua formació no ha autoritzat a ningú a realitzar converses en nom de la formació i que «ha actuat per lliure sense cap permís»; a més Lorente insisteix que un pacte amb PP i Ciudadanos «no està en l’ADN de l’Esquerra Unida» i que «hauria acabat sent un tret al peu». Per una altra banda el líder de Xàtiva Unida apunta que «tot ha sigut una concatenació de malentesos», que hauria derivat en una «interpretació errònia» de part del líder de Ciudadanos. Lorente també ha dit que des de l’assumpció de l’autoria no ha tornat a parlar amb Argente perquè li explicara el context de la reunió.

Per una altra banda diversos militants i regidors de Xàtiva Unida sí que han sigut més durs amb Argente i també amb Ciudadanos. Entre ells el membre de la llista municipal, Alejandro Hellín, qui senyalava al seu facebook que el mateix Argente és militant i ha sigut apoderat de Compromís. Altres com el regidor Alfred Boluda demanen a Giner que «estaria bé que rectificara».

D’una altra banda des de Compromís s’han volug desvincular de les converses i han assegurat que el que haja hagut és «a títol personal» i «totalment al marge de Bloc-Compromís».

Des de Ciudadanos, a preguntes de si confirmaven la identitat de l’interlocutor i sobre si es va declarar representant o intermediador en nom de Xàtiva Unida o de Miquel Lorente, la formació ha afirmat que este dilluns no anava a realitzar declaracionsl

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí