Un centenar de persones estrenen l’EntreComarques a la Vall d’Albaida

0
658
Entre Comarques va visitar el monestir del Corpus Christi de Llutxent
Entre Comarques va visitar el monestir del Corpus Christi de Llutxent

L’estrena del programa turístic Entre Comarques 2016, que inclou enguany també les vesprades del cap de setmana, ha començat amb bon peu. Més de quaranta inscrits van poder disfrutar dissabte pel matí de la ruta dels refugis militars de la Pobla del Duc i la de la ruta urbana literària de la vesprada. I diumenge, més de mig centenar d’assistents van recórrer l’itinerari literari programat a través dels monuments històrics Llutxent i visitar de vesprada el nucli antic de Benicolet.

Dissabte vinent l’Entre Comarques s’estrena a la Ribera, concretament a Alberic, per a tornar diumenge a la Vall d’Albaida. Ho farà amb una ruta pels arbres històrics de Fontanars dels Alforins, amb visita inclosa a un forn de calç, així com un tast de vins en el celler Los Pinos. La ruta estarà guiada per una expert en la fauna i la flora del poble, així com en la història de la localitat i el seu terme. La vesprada del diumenge es dedicarà a la visitar el paratge natural del Pou Clar on el naixement d’aigua configura un seguit de pous excavats sobre roca calcària conformant un paisatge bé singular de formes arredonides i de tranquil·les làmines d’aigua.. El paratge natural d’Ontinyent compta amb un alt valor ecològic i recreatiu.

La forta vinculació d’este paratge amb els ontinyentins i ontinyentines ha fet que cada pou tinga un nom, de dalt a baix el dels Esclaus, el Clar, el Gelat, el de la Reixa, el Fosc i el dels Cavalls. La bona accessibilitat permet caminar per la ribera gaudint del contrast dels colors de la roca, l’aigua i els baladres. En els talls rocosos, que cauen verticalment sobre el riu, apareixen excavades en la pedra unes coves conegudes com les Finestres del Moros, que van servir en època andalusí com a graners i magatzems d’aliments. Des del Pou dels Cavalls a la part més inferior del paratge, podem prendre unes escales que ens duran a la pineda de Galindo, un paratge amb taules sota pins i carrasques i aigua potable on berenar.

Per a participar, cal inscriure’s fins al dijous en http://bit.ly/1Qw6ofA. Els 4 euros inclouen dues visites guiades, degustacions gastronòmiques i detall de benvinguda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí