Un brot amb 30 positius per COVID-19 obliga a confinar un alberg per a migrants a Sagunt

0
4572
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, durant la seua compareixença.

El centre és un lloc d’acolliment on resideixen prop d’uns 70 xics de diferents nacionalitats de l’Àfrica Subsahariana

Un brot de covid-19 amb una trentena de casos, un d’ells hospitalitzat, ha obligat a confinar en les instal·lacions de l’Associació La Casa Nova a Sagunt a tots els migrants que acull i que treballen com a temporers en labors agrícoles.

Així ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa l’alcalde del municipi valencià, Darío Moreno, qui ha assenyalat que en les instal·lacions hi ha dos habitacles per a acollir als migrants, i en un d’ells estaran els que donen positiu a la covid-19 i en l’altre, els qui donen negatiu.

L’Associació La Casa Nova informa en les xarxes socials que és un lloc d’acolliment on resideixen prop d’uns 70 xics de diferents nacionalitats de l’Àfrica Subsahariana.

Moreno ha explicat que la Policia Nacional, la Policia Local de Sagunt i personal de seguretat privada es coordinaran per a evitar que hi haja entrades o eixides al centre, de caràcter privat, amb la finalitat que no es propague el virus.

També es distribuiran màscares, gels hidroalcohólicos i equipament, així com aliments perquè els afectats tinguen una «convivència digna» durant el confinament, ja que, segons l’alcalde, és gent «amb pocs recursos i els diners que guanyen el manen a les seues famílies». A més, se’ls ha facilitat material de desinfecció per a la neteja de les zones comunes.

Moreno ha explicat que està en constant contacte amb la Conselleria de Sanitat, que li ha comunicat que en uns dies tornaran a fer les proves a totes les persones confinades, i també ha parlat amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

L’alcalde, que ha indicat que només hi ha una persona ingressada a l’Hospital de Sagunt i la resta d’afectats són asimptomàtics, ha llançat un missatge de tranquil·litat a la població perquè «sembla que el brot està controlat» i ha indicat que a l’ésser els afectats migrants s’ha de «evitar qualsevol brot racista o xenòfob».

«Sagunt és una ciutat acollidora i diversa i seria trista generar una situació de tensió. Els afectats són ells, i el que cal fer és evitar que el virus s’estenga», ha dit Moreno, qui ha agregat que per a això s’estan fent rastrejos des de Salut Pública.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí