Un any de la tornada a la gestió gestió pública de l’Hospital de la Ribera: el principi de la fi del model Alzira

0
1083
Hospital de la Ribera, a Alzira

Es compleix un any de la primera recuperació per part d’un govern autonòmic d’un hospital privatitzat pel PP, el pioner i que va donar nom al ‘model Alzira’

Aquest 1 d’abril es compleix un any de la reversió a la gestió pública de l’àrea de salut i de l’Hospital de la Ribera, el que va passar per ser el primer hospital en el qual un govern del PP (el d’Eduardo Zaplana) privatitzara la gestió, amb el que va donar nom al ‘model Alzira’. De la mateixa manera aquest hospital també va ser pioner 20 anys després de la primera reversió per part d’un govern (el del Botànic) i la volta a la gestió pública.

Aquesta reversió després de 20 anys d’administració privada ha sigut un dels estendards del govern del de Ximo Puig i Mónica Oltra i ha tingut entre els seus principals fruits l’increment de personal i de les inversions en infraestructures i instal·lacions.

La transició a Alzira es va executar amb “absoluta normalitat i sense incidències”, segons va assegurar la llavors consellera de Sanitat, la socialista Carmen Montón, qui havia aconseguit l’objectiu que es va marcar res més arribar al càrrec a l’estiu de 2015. El nou equip directiu ho va encapçalar el seu gerent, Isabel González, que quasi un any després s’ha jubilat i ha sigut substituïda per Liliana Fuster, la fins ara directora de l’Hospital de la Ribera.

D’abril a desembre de 2018 el Departament de Salut ha destinat més de 7,8 milions d’euros per a millorar l’assistència sanitària de la comarca, un milió per a les infraestructures i la resta per a l’adquisició d’equips diagnòstics i de tractament d’última generació.

Durant un balanç dels primers nou mesos després de la reversió, la consellera Ana Barceló va destacar un increment del 4% de les intervencions quirúrgiques, un 2,6% més de consultes d’Atenció Especialitzada i un 4,5% més de proves diagnòstiques. A més, va subratllar l’increment de la cartera de serveis a l’Hospital d’Alzira, amb la inclusió de l’especialitat de Cirurgia Pediàtrica, la potenciació de la Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD) i l’obertura d’una Unitat de Preingreso, així com un augment de plantilla en els Punts d’Atenció Continuada (PAC) i la incorporació de noves especialitats.

Sanitat va anunciar per a 2019 una inversió de 400.000 euros per a la construcció d’un nou quiròfan, l’ampliació de la zona d’Hemodiàlisi, l’adequació de la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) i el trasllat de l’Hospital de Dia al jardí de la zona d’Hemodiàlisi.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here