Últims tràmits per iniciar la construcció a Ontinyent del primer edifici del Museu Tèxtil valencià

0
1604
Imatge de la primera fase del projecte del museu a Ontinyent

Les línies mestres del projecte de la primera fase contemplen l’habilitació d’un primer edifici de 622’17 m² junt a una nova plaça de 1.297 m²

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i el president d’ATEVAL-Vall d’Albaida, Càndid Penalba, signaven hui en l’Ajuntament d’Ontinyent el conveni que ultima la implantació a Ontinyent del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. A més a més, assistien a la presentació per part de l’equip d’arquitectes Soler-Torró de les línies mestres del projecte de la primera fase de creació del museu: després dels preceptius enderrocs, s’habilitarà un primer edifici de 622’17 m² junt a una nova plaça de 1.297 m², aspectes dels quals s’aportaven imatges gràfiques.

Rodríguez, Carbonell i Penalba coincidien en destacar el treball dut a terme als últims anys per fer realitat un projecte que l’alcalde d’Ontinyent definia com “una historia que ve de llarg i que ha estat plena de frustracions, però que finalment i amb l’esforç de tots els patrons de la Fundació i el recolzament de la Generalitat anem a fer realitat eixe museu que conjugarà l’exposició divulgativa amb l’impuls al sector a través d’un espai creatiu de futur”, manifestava.

La primera fase s’acabarà entre finals de 2018 i inicis de 2019

Pel conveni signat hui, es determina que l’Ajuntament, propietari del sol sobre el qual es troba l’antiga fàbrica de Revert, cedeix una superfície a la Fundació per facilitar la implantació del Museu. Caixa Ontinyent, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament faran front a diverses despeses, i ATEVAL s’encarregarà de la dinamització del Museu junt a la pròpia fundació.

Antonio Carbonell posava de relleu “la constància de l’Ajuntament i els patrons per tal d’aconseguir un Museu que ens aportarà molts beneficis des del punt de vista industrial i cultural, un projecte en el que a Caixa Ontinyent estem orgullosos i contents de participar”, manifestava. Càndid Penalba incidia en que el nou museu “donarà prestigi a la ciutat i a la comarca, i serà molt important per a potenciar el nostre clúster ja que ens permetrà oferir bona imatge i una visió del potencial d’Ontinyent a polítics, eurodiputats o clients de les empreses quan vinguen a visitar-lo. No volem que siga un edifici decoratiu i des d’ATEVAL treballarem perquè tinga contingut i activitat”, incidia.

Penalba coincidia amb Carbonell en agrair el treball de tots els patrons i en tenir especials paraules per al treball de l’Ajuntament i sobretot de l’alcalde, del que destacava que “no sols ha impulsat el projecte des de l’alcaldia sinó que ha aconseguit involucrar a la Generalitat Valenciana, sense l’aportació econòmica de la qual –500.000 euros per a esta primera fase- tot açò no seria possible”, assenyalava.

Des de l’equip d’arquitectes Soler Torró, Natxo Torró i Silvana Soler explicaven als presents alguns detalls del projecte de la primera fase que s’executarà després dels enderrocs que va a realitzar de forma inminent l’Ajuntament de les naus sense interès de l’antiga fàbrica de Revert. Així, el primer edifici, plantejat com a un nou contenidor per al programa museístic en el qual encara s’està treballant, tindrà una superfície edificada de 622’17 m² repartits en dues altures, una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres aseos i un vestíbul d’aseos; i un planta semisoterrani amb espai per a instalacions diverses a més de traster i un transformador.

L’edifici veurà renovada principalment la seua coberta però mantindrà les seues característiques en general. Junt a esta primera nau s’urbanitzarà una plaça de 1.297 m² amb arbrat i mobiliari urbà plantejada per “esponjar” la zona. Després de la recuperació d’esta nau, la més propera a la Plaça de la Concepció, entre enguany i el primer trimestre de 2019, l’objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí