Última càrrega del PP contra la reversió pública de l’Hospital de la Ribera

0
1726
Imatge de l'últim acte del PP celebrat amb portaveus del partit de la Ribera

Els populars anuncien mocions en els ajuntaments per a «blindar la cartera de serveis i assegurar la qualitat assistencial»

A poc més d’un mes que es complete la reversió pública de l’Hospital de la Ribera, el PP ha emprès una última campanya en contra de la recuperació per l’administració pública del centre sanitària d’Alzira.

Així el PP ha anunciat que presenta mocions en els ajuntaments de les comarques afectades per la reversió de l’hospital, però sense demanar que es mantinga la gestió privada, sinó instanto al Consell a «mantenir la infraestructura com a hospital de referència, blindar la cartera de serveis i assegurar la qualitat assistencial».

Amb aquesta campanya llançada sota el lema #PorTuSalud, el PP vol denunciar que les pràctiques de Montón “devaluen la qualitat sanitària dels valencians”. Entenen des de la formació que a aquesta proposta “no es pot oposar ningú” perquè «aposta per defensar els drets sanitaris dels veïns i dels treballadors».

Llistes d’espera

A més, reclamen que la conselleria de Sanitat faça públiques les llistes d’espera quirúrgiques, d’especialitats, de primària, i de proves diagnòstiques i terapèutiques a data 1 de gener de 2018 del Departament de Salut de la Ribera. En aquesta línia, sol·liciten que es realitze, de forma trimestral, una Comissió d’Avaluació tant de les llistes d’espera com de l’atenció sanitària amb representants de tots els municipis afectats i el Consell de Salut. «D’aquesta manera es podran traslladar les dades a tots els veïns, en els dos anys següents a la finalització del contracte per a comprovar que no existeix cap minvament en la qualitat del servei a la ciutadania».

En aquest sentit el PP, en una reunió amb alcaldes i portaveus del seu partit en la Ribera, augurava que el temps de les llistes d’espera es duplicarà perquè «el ‘model Montón’ té una mitjana d’espera de 103 dies, i arriba als 140 en alguns casos enfront dels dos mesos de l’Hospital de la Ribera». Segons José Juan Zaplana «aquest model d’esperes infinites es repetirà en La Ribera” assenyalant al mateix temps que “hi ha especialitats que dispararan el seu temps d’espera com a Dermatologia que podria cuadruplicar els dies d’espera en passar dels 11 de la Ribera als 39 de mitjana”.

D’altra banda el PP ha assegurat que el model Alzira realitza 250 intervencions més per quiròfan i any que l’hospital amb millor ràtio gestionat per Munt, una situació que fa preveure que “les operacions en l’àrea de la Ribera també patiran un revés important”. Em conseqüència apunten que “tant és així que, amb els índexs de Munt, farien falta almenys, 7 quiròfans més per a mantenir el nivell d’intervencions que hi ha en l’Hospital de la Ribera”.

Inversions

Però abans de la reunió del PP amb representants municipals, la consellera Munt també va realitzar la seua. Així la responsable de Sanitat va anunciar unes millores que ja s’han contemplat en els pressupostos de 2018, que inclouen un pla d’inversions d’urgència per valor d’una mica més de 5,7 milions d’euros per al departament de la Ribera. A açò s’afigen els 2,1 milions previstos per a 2019, la qual cosa eleva a més de 7,8 milions d’euros la quantitat benvolguda per a millorar infraestructures i adquirir equipament nou.

En 2018 s’invertirà un total de 150.000 euros corresponents al Pla de Dignificació d’Infraestructures en Atenció Primària. Així mateix anunciava que es realitzaran diverses actuacions en diferents serveis de l’Hospital, en les quals s’invertiran 350.000 euros. A més, es destinaran 600.000 euros per a reposició i adquisició d’equipament en Atenció Primària. Finalment en l’equipament Hospital de la Ribera s’invertiran altres 4.600.000 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí