Els Moros i Cristians d’Ontinyent han tingut un 10% de visitants estrangers, principalment anglesos i francesos

0
1148
Imatge dels stands d'informació d'Ontinyent durant les festes

Entre els turistes estatals predominen els procedents de la Comunitat Valenciana, Madrid i Catalunya

Anglesos i francesos tornen a copar el turisme estranger durant les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. Encara que la majoria dels turistes estrangers eren originaris de Regne Unit i França, la ciutat també va rebre a visitants d’Alemanya, Holanda, Noruega, o fins i tot, El Salvador. En total, la Tourist Info registrava més d’1.200 peticions d’informació de forma presencial durant la “Setmana Gran”. A açò cal sumar-li, a més, les milers de peticions d’informació realitzades de manera telefònica, no solament durant la setmana sinó també els dies previs a les festes.

Segons les dades arreplegades per l’oficina es constata que el turisme estranger es manté en un 10% del total estimat, d’igual forma que anys anteriors, sent prop del 60% valencians i el 30% restant procedents d’altres comunitats, principalment Catalunya i Madrid, seguides d’altres zones com Andalusia, Mallorca o Cantàbria.

Els dies amb més afluència de visitants van ser el dijous i el divendres, coincidint amb els actes més multitudinaris de les festes morocristianes; l’Entrada de Bandes i l’Entrada Cristiana i Mora. Els turistes, a més de sol·licitar informació sobre la programació de festes, es van interessar pel Palau de la Vila, el Museu Tèxtil i els refugis antiaeris del Regall i Tortosa i Delgado.

El regidor de Turisme, Pablo Úbeda, mostrava la seua satisfacció amb les dades arreplegades i recordava que “són sol dades orientatives ja que no tots els visitants passen per la Tourist Info, però ens serveixen per a tenir una aproximació i conèixer els interessos dels turistes”.

Cal recordar que s’han realitzat diverses accions informatives per a promoure les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. D’una banda, un total de 7 periodistes internacionals van visitar la ciutat i van cobrir alguns dels principals actes de la festa morocristiana com el són l’Entrada de Bandes, les Entrades Cristiana i Habita o el Contraban. D’altra banda, els dies previs a la “Setmana Gran” es repartien 5.000 flyers en les platges de Gandia, Daimús i Miramar, “volem seguir amb aquesta línia de treball, creant sinergies amb el turisme de costa i aconseguir que Ontinyent siga cada vegada més una referència en el turisme d’interior” declarava Úbeda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí