El turisme rus s’incrementa un 15% en Gandia

0
718
Uno de los momentos de la rueda de prensa.

El coportaveu del govern, Jose Manuel Prieto, ha comparegut en roda de premsa per respondre les crítiques abocades pel PP sobre la campanya turística. En primer lloc, Prieto ha volgut lamentar que “el Partit Popular comparega per fer el seu particular balanç alarmista quan encara ens trobem en campanya. Estem parlant de desestacionalitzar la temporada fora dels mesos forts i el PP hauria d’haver esperat al mes d’octubre com a mínim”.

“Estem satisfets de la campanya turística. L’any passat ja vam ser els millors i seguim amb dades d’ocupació del 90%. No només en els mesos d’estiu sinó que des de Falles hem rebut excel·lents notícies d’ocupació que ens indiquen que anem en el bon camí. Un camí fonamentat en la qualitat i en un model que busca el turisme familiar, esportiu i cultural com a arma per aconseguir la desestacionalització” va declarar el regidor que va destacar que “les xifres s’han vist afavorides pel nomenament com a Capital Cultural Valenciana i l’arribada de Trasmediterranea. En el cas de la naviliera, ja hem explicat que s’han superat les expectatives i prova d’això és l’ampliació de freqüències i la prolongació de la seua estada a Gandia. Des de principi de temporada Trasmediterranea ja ha venut 35.000 bitllets i encara queden dies per seguir operant amb el que l’èxit ha estat rotund”.

D’altra banda, el coportaveu va destacar l’augment del turisme estranger. Així les coses, el turisme rus ha augmentat un 15% mentre que el procedent de França ho ha fet en un 8%. En tots dos casos es tracta de turistes que generen més ingressos, ja que el seu volum de despesa és superior.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Detienen a un hombre tras robar en un local comercial de Gandia

Sobre les dades d’ocupació, Prieto ha explicat que la pràctica totalitat dels hotels iguala o supera l’ocupació de 2016. “Si mirem enrere, veurem que fins i tot aquesta temporada, qualificada pel PP com fluixa, ha estat millor que qualsevol de les que ells van gestionar. I no ho afirmem nosaltres, són les dades de l’INE. Tots els paràmetres són millors que durant la passada legislatura malgrat que el PP gastava a mans plenes els diners que no tenien en artificis de cartó pedra que no van tenir cap incidència i que hem acabat pagant entre tots. Per molt que el PP manipule les dades, podem afirmar que tots els mesos d’aquesta legislatura han estat millors que els de la passada. Per exemple, hem passat d’una ocupació el 61% al juny 2011 a un 75% en aquest any”.

Un altre dels factors que el regidor ha abordat és el canvi de tendència que s’està produint i que confirma la patronal HOSBEC en el seu últim informe: “les pèrdues d’ocupació hotelera en el cas de les principals destinacions turístiques, es compensa per l’augment en els lloguers d’apartaments turístics”.

Finalment, Prieto ha declarat que “seguirem el camí de la sensatesa i de la complicitat amb el sector i treballant amb els agents implicats. El PP té un problema si es dedica a criticar tot el que es fa i mantenir-se en la línia de desitjar que a la ciutat li vaja malament”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here