El turisme de congressos generarà un impacte econòmic de 15 milions d’euros a Gandia i atraurà 150.000 professionals a l’any

0
255
Un dels moments de la jornada.

Tret d’eixida per a potenciar el turisme de congressos a Gandia, un turisme que genera moltes possibilitats de negoci, que desestacionalitza el sector, que té bona salut i que és el més rendible que hi ha, amb una despesa que triplica la del turista de sol i platja.

La responsable de la Spain Convention Bureau (SCB), Violeta Matas, ha afirmat que a la capital de la Safor i, tenint en compte les característiques i l’oferta hotelera, es podría fer una estimació de 15 milions d’euros a l’any d’impacte econòmic, i aproximadament, uns 150.000 professionals assistiríen a la ciutat. Tot això, dins d’un escenari inicial d’un 50% d’ocupació en temporada baixa, que es quan es desenvolupen els congressos.

L’experta ha aportat estes xifres durant les Jornades de Sensibilització sobre el Turisme de Congressos que ha organitzat este matí l’ajuntament de Gandia i la Spain Convention Bureau a l’hotel RH Bairen de la platja. Esta activitat, moderada per l’alcaldessa, Diana Morant, ha estat protagonitzada per experts en promoure i gestionar convencions, congressos i reunions, i ha estat dirigida a representants del sector turístic, comercial i empresarial de la Safor. Han assistit representants d’Asemhtsa, dels hotels, de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (Faes), del Palau Ducal, de les Falles, del Comerç, d’Agències de Lloguer, d’empreses d’esdeveniment, del Campus de l’Escola Politècnica Superior de Gandia.

Esta jornada ha suposat un clar pas endavant en l’aposta decidida del govern de Gandia per este tipus de turisme. La ciutat està inclosa en la SCB, la xarxa que agrupa a 54 ciutats de turisme congressos d’Espanya, des de fa quatre anys. Però ha sigut ara quan l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i també vocal del consell de govern del SCB, qui, amb el departament de Turisme, tracta d’estructurar la Gandia Convention Bureau amb la finalitat què el turisme de congressos es professionalitze a Gandia i aconseguir que, com Sitges, la Ciutat Ducal, siga en este sentit un referent.

La màxima autoritat municipal ha assenyalat que “Gandia disposa de totes les ferramentes per atraure congressos a la ciutat. Hui ens hem fixat en les experiències dels Convention Bureau de València i Sitges per les seues similituds amb la nostra ciutat. Sitges ha establit amb Barcelona un treball conjunt que beneficia a ambdues parts. Eixa relació és la que volem establir amb València. Este nou model té un impacte directe en l’economia i per això, ens hem citat amb tots els sectors que poden estar implicats perquè, entre tots, hem de posar les bases perquè Gandia puga desestacionalitzar la seua oferta turística”.

A la jornada, que ha estat moderada per Diana Morant, també han intervingut, a banda de Matas; la responsable de Sitges Convention Bureau, María Sánchez; la directora del València Convention Bureau, Ángeles Redondo; la tècnica del Spain Convention Bureau, Marta Morán; la responsable d’Esdeveniments i Congressos de Finest Turevents de València; Patricia Sanjuán, i el director de l’hotel Calipolis de Sitges, Josep Maria Mori.

Potencial de Gandia

Els experts han coincidit en el “potencial” que té Gandia per atraure convencions després de visitar diferents infraestructures com el Palau Ducal, el Campus de l’Escola Politècnica Superior de Gandia o les obres del Palau de Congressos de la plaça Baladre. Violeta Matas, que ha manifestat que el turisme de congressos s’està incrementant a Espanya, ha indicat que ha pogut comprovar que Gandia té unes instal.lacions hoteleres i infraestructures òptimes. “La ciutat pot afrontar de manera tranquil.la este repte. Les ciutats mitjanes com Gandia tenen millor qualitat de vida i aporten un factor diferencial respecte a les grans ciutats”.

De fet, la tècnica Marta Morán indica que Gandia té tots els recursos per a ser un referent en turisme de congressos després de València.

Els congressos, segons els experts, solen celebrar-se durant els mesos de març, abril, maig, octubre i novembre, i atrauen experts mundials que, si els ha agradat la ciutat, tornaran amb els seus amics o la seua família. Per sectors, els més importants són el médico-sanitari i l’econòmic-comercial.

En l’any 2015, Espanya, que és el quart país del món en congressos, va acollir unes 20.000 reunions en les quals van participar 4 milions de persones. L’impacte econòmic va ser de 4.200 milions d’euros.

El president de FAES, Rafael Juan, ha defés l’aposta del govern municipal pel turisme de congressos i ha donat tot el seu suport perquè siga endavant. El president de l’Associació d’Hotels de Gandia i la Safor, Vicente Frasquet, també ha valorat positivament la iniciativa. “Esta és una idea que ens il.lusiona a tots perquè ens permetrà seguir millorant. Esperem que ser seu de congressos desestabilitze el turisme”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here