El Trofeu Diputació de Raspall compleix 25 anys en una edició que arranca a Oliva

0
3069
El pilotari Moltó II en plena competició
El pilotari Moltó II en plena competició

La XXV lliga professional de raspall, Trofeu Diputació, arranca aquest dimarts a partir de les 18.30 hores en el trinquet d’Oliva, amb la partida que enfrontarà a l’equip de Barxeta compost per Moltó, Tonet IV i Lorja contra els tres del Genovés, que són Sergio, Coeter II i Néstor.

Una vigèsim quinta edició d’un campionat que torna a comptar amb el suport de la corporació que presideix Jorge Rodríguez i que, en paraules del vicepresident provincial Toni Gaspar, “sempre ha sigut un suport per al món de la pilota”. “La Diputació representa als pobles i els pobles són els que més coneixen la pilota i els que han estat sempre al costat de la pilota”, ha subratllat Gaspar.

En aquesta ocasió, a més, la competició comptarà amb un cartell de luxe: el vigent campió de la Lliga, Moltó, s’enfrontarà a un pilotari destacat i en bona forma com l’és Sergio del Genovés. A aquest duel acudiran en trio i ho faran acompanyats per dos mitgers de renom com Tonet IV i Coeter II, respectivament, per la qual cosa tot fa indicar que a Oliva es presenciarà una autèntica batalla. Una aposta decidida per aquest esport des de l’àrea que lidera Isabel García i que la Diputació vol “dignificar”.

En aquesta línia, Gaspar ha plantejat que si es vol “que la pilota siga un referent” i que els jugadors puguen dedicar-se “de manera professional com a pansa amb altres esports”, es necessita “un màxim esforç; el nostre, de les institucions, i de les entitats que presten el seu suport”. Un esforç que s’ha de manifestar “no solament amb paraules”, ha declamat Gaspar.

 

Més d’un mes de competició

La fase regular de la competició explicarà de quinze partides, on l’equip guanyador de cada partida sumarà 3 punts sempre que el derrotat no aconseguisca el joc 20, situació que implicaria el repartiment de punts, 2 per als vencedors i 1 per als derrotats.

En aquesta ocasió, i després del tret d’eixida a Oliva, la lliga passarà pels trinquets de pobles com Piles, la Llosa de Ranes, Xeraco, el Genovés, Bellreguard, Guadassuar i Dénia. Un recorregut per tota la geografia valenciana amb la vista posada en una gran final en la qual la Diputació tornarà a estar present. “Nosaltres estarem ací per a seguir estrenyent i desitjar que guanye el millor”, ha conclòs Gaspar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here