Tret d’eixida per a la rehabilitació de l’antiga estació de tren de Xàtiva de l’any 1854

CaixaBank - MyBox

0
1176
Antiga estació de Xàtiva

La intervenció, valorada en vora 100.000 euros, possibilitarà l’inici de la recuperació de la segona estació de ferrocarril més antiga d’Espanya

Aquest dilluns, la mesa de contractació de l’Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat les obres de rehabilitació de l’antiga estació de ferrocarril a la mercantil Víctor Tormo, S.L., de Xàtiva. La segona estació de ferrocarril més antiga d’Espanya que encara es conserva iniciarà així el seu procés de recuperació amb una inversió de 98.992,02 euros, quantitat amb la qual l’empresa es compromet a l’execució de les obres de consolidació de l’immoble, en un termini de tres mesos a explicar des de la data de signatura de l’acta de replanteig, acte preceptiu que s’espera tinga lloc en el terme d’uns deu dies.

El regidor de Patrimoni Històric, Jordi Estellés es felicita de la mesura. Segons Estellés “la conservació del patrimoni de la ciutat és una prioritat per a aquest equip de govern i ha de ser un senyal d’identitat d’una societat que ha de mirar al futur conservant el seu passat. L’estat precari de l’antiga estació feia necessari una intervenció urgent”.

L’actuació, inclosa en el Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix, té per objecte la consolidació estructural com la primera fase de rehabilitació de l’antiga estació del ferrocarril de Xàtiva. Es tracta d’una mesura d’urgència per a frenar la deterioració al que es troba sotmès el singular edifici.

Les actuacions se centraran en la consolidació estructural de l’edifici, eliminant els elements afegits a l’edifici original, recolzant-se en la documentació existent, tant gràfica com a fotogràfica, per a restaurar la coberta d’acord al seu estat original i consolidar l’estructura de l’edificació per a evitar majors danys. L’edifici existent té una planta rectangular, estant disposat paral·lelament al traçat de la via i ocupant una superfície de 732,55 metres quadrats.

Segons el projecte de rehabilitació, obra de l’arquitecte setabense Javier Gironés, “aquest edifici, antiga estació del ferrocarril que va ser final de trajecte de la primera linea de València a Xàtiva, va ser inaugurat en 1854. Amb aquesta estació es finalitzava el primer projecte de ferrocarril valencià iniciat en 1851, concessió obtinguda per José Camp i promoguda per la recentment formada Societat anònima del Ferrocarril del Grau de València a Xàtiva, en la qual participaven en gran manera els membres de la Societat Valenciana de Foment. El projecte va ser realizado per l’enginyer James Beatty i Domingo Cardenal aproximadament sobre l’any 1847”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here