Treballadors de Lafarge es tanquen a l’Ajuntament de Sagunt i reclamen parlar amb l’alcalde

0
1249
Imartge de la protesta dels treballadors de Lafarge al ple de Sagunt

Els treballadors de Lafarge a Sagunt continuen la seua estratègia de pressió al govern municipal que negocia el manteniment de la pedrera en la ciutat

Una trentena de treballadors de l’empresa cimentera Lafarge han passat la nit tancats en senyal de protesta al saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt reclamant veure a l’alcalde, Quico Fernández (Compromís). Els treballadors acusen Fernández i als seus socis de govern d’haver-los mentit sobre les garanties de la continuïtat de la pedrera, que depén de la Conselleria de Medi Ambient.

Els treballadors, que van entrar en el ple municipal que se celebrava este dimarts, van desplegar un cartell amb la inscripció «mentirosos» en referència als membres de govern (Compromís, EUPV, ADN Morvedre i PSPV) afirmant que, en el ple del dia 17 de gener, asseguraven que el procediment que se segueix en la Generalitat estava suspès, quan, a data d’avui, tal suspensió no s’ha fet efectiva, segons un informació que ha trascendit.

Els treballadors pretenen que l’alcalde els reba per donar-los una explicació, recepció a la qual sembla que en un principi no ha accedit. No obstant estos treballadors van ser atesos després del ple pel portaveu d’EU, Guillermo Sampedro, qui confirmava la versió oferida en un primer moment per l’alcalde, és a dir, que l’afirmació es basava en la informació verbal que havia rebut aquell mateix matí amb alts càrrecs de Medi ambient.

Durant el ple un dels treballador sde la cimentera va advertir a l’equip de govern afirmant que «anem a seguir venint als plens, fins i tot anem a acampar en la plaça Cronista Chabret (situada al costat de l’ajuntament) perquè el que està en joc són els nostres llocs de treball».

L’alcalde Quico Fernández, en respostes als treballadors, recordava que «estem complint amb el conveni signat en 2013», i que ara estan negociant la continuació de l’explotació de la pedrera a la zona del Salt del Llop amb un seguit de condicions: 10 anys d’explotació, 5 de regeneració i 3 de garantia, així com negociar el conveni perquè s’adapte a la legislació vigent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí