Acaben tres nits de tancament dels treballadors de Lafarge a l’Ajuntament de Sagunt

0
1229
Els treballadors han estat tres nits tancats a l'Ajuntament de Sagunt

Els treballadors s’han entrevistat amb l’alcalde de Sagunt però afirmen no quedar satisfets malgrat una conversa de més de tres hores amb el comité

Els treballadors de Lafarge que estaven tancats a la sala de plens de l’Ajuntament de Sagunt en senyal de protesta per les negociacions sobre el futur de la pedrera han acabat el seu acte de protesta després de tres nits de tancament. Així s’ha posat fi a l’acció de protesta després de que el comité d’empresa s’haja reunit amb l’alcalde, condició que demanaven per acabar amb este tancament.

No obstant, malgrat la reunió de 3 hores que s’ha mantingut amb l’alcalde i la regidora de Medi ambient i diputada autonòmica, Teresa Garcia, els treballadors afirmen que no han quedat satisfets. Així i tot en esta trobada s’ha aconseguit el compromís de l’equip de govern d’instar a la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural a agilitar el més possible la finalització de l’expedient d’ocupació dins del més estricte marc legal. No obstant açò, els treballadors no cessaran les mobilitzacions fins que no hi haja un acord ferm.

El president del Comitè d’empresa, Félix Velez, ha detallat que pel que fa a les explicacions de per què es va dir en el ple extraordinari que l’expedient d’ocupació estava suspès, «quan en realitat el document que es va manejar en el ple era una sol·licitud de l’enginyer instructor», l’alcalde ha afirmat que encara que el document «sí era una sol·licitud, el director territorial d’Urbanisme, acompanyat de dos tècnics, van assegurar en una reunió amb membres de l’equip de govern i amb la presència del secretari, que l’expedient d’ocupació estava suspès. I així ho va informar el secretari en el ple, i el president del ple ha de donar com a certes les certificacions del secretari».

Així mateix, segons ha afirmat Velez, «se’ns ha assegurat que el secretari emetrà un informe avui referit a les actuacions que es van prendre en l’equip de govern, o que dirà textualment que l’expedient d’ocupació de muntanya pública estava i està suspès». «L’alcalde s’ha compromès a facilitar-nos una còpia d’aquest informe en el moment que siga emès i es trasllade als grups polítics», ha matisat el president del Comitè d’empresa de Lafarge.

Durant la reunió entre l’alcalde, la regidora de Medi ambient i els treballadors també es va deliberar sobre la fase en què es troba l’expedient d’ocupació de muntanya pública. En aquest sentit, Velez ha expressat que l’equip de govern els va explicar que l’expedient «està pendent de resoldre les últimes al·legacions presentades i que una vegada resoltes i els plecs de condicions arriben a l’ajuntament, l’alcalde es compromet a convocar un ple en les següents 48 hores per a la seua votació i aprovació». A més, el primer edil «ens ha assegurat que ja no procedeix a cap altra possible al·legació».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí