Tots els partits guanyen a la comarca de la Costera, tots menys el PP

0
884
Darius Tortosa (EU) governarà a Barxeta
Darius Tortosa (EU) governarà a Barxeta

El balanç de les eleccions a la comarca de la Costera sobre les eleccions del passat 24 de maig és que tots els partits polítics guanyen, tots menys el PP que veu com cau pels embornals el ‘tsunami blau’ del que presumia Alfonso Rus en 2011.

Així els ‘populars’ han passat de tindre 11 alcaldies de les 19 que té la Costera, entre elles les més poblades com Xàtiva, Canals, l’Alcúdia de Crespins, Moixent o la Llosa de Ranes, a conservar sols esta última, junt amb Estubeny (la localitat amb menys població).

Per contra el partit que pot considerar-se com el guanyador és el PSPV que ha passat de tindre 6 alcaldies, totes elles mitjanes, a ser la força amb més ajuntaments: 10 alcaldies (2 compartide, les de l’Alcúdia de Crespins i Montesa, amb Compromís). Però a més a més cal destacar que els socialistes governaran la joia de la corona, la capital comarcal, Xàtiva, a més de fer-se amb localitats que tradicionalment han sigut bastions de la dreta com el Genovés i Vallada.

Pel que fa a Compromís la formació valencianista també té bons resultats perquè comença a tindre alcaldies a la comarca. I ho fa a localitats molt poblades, així governarà la primera meitat de la legislatura a Canals (on tancaran el període els independents de Gent de Canals), i la segona meitat a l’Alcúdia de Crespins i Montesa (on comencen els socialistes). A més a més també tindran l’alcaldia de la Font de la Figuera i estaran al govern de Xàtiva.

Esquerra Unida també guanya en estes eleccions perquè recupera la seua alcaldia històrica, la de Barxeta. A més són la segona força més votada a Xàtiva on exerciran la primera tinença d’alcaldia.

Ciudadanos, la formació debutant, ha sigut la gran sorpresa i també es pot considerar que ha tingut unes eleccions triomfals. Així s’han fet amb un ajuntament històricament conservador, Llanera de Ranes, per la qual cosa es pot dir que a esta localitat han tocat totes les possibilitats de la dreta (UCD, AP, UV, PP i ara C’s). A més a més ha obtingut de forma sorpresiva l’alcaldia de Moixent, malgrat tindre un únic regidor, gràcies al suport del PP.

Finalment també es pot dir que han tingut bons resultats els partits independents, així Gent de Canals compartirà l’alcaldia amb Compromís, ACCEDE governarà Cerdà i ALPF governarà Llocnou d’en Fenollet.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí