Torrent, subcampió del II Torneig de Pilota Valenciana de les falles de València

0
2050
Equip de Torrent de Pilota
Equip de Torrent de Pilota

El trinquet José María Veguer ha acollit este cap de setmana el II Torneig de Pilota Valenciana 2017, organitzat per la Junta Central Fallera i amb la Junta Local Fallera de Torrent com a amfitriona.

La jornada de dissabte va començar amb un acte de benvinguda i recepció a les nou juntes locals participants en el torneig: Sueca, Sollana, Oliva, Godelleta, Pobla de Vallbona, Vilamarxant, Xàtiva, Carlet i Torrent, entre les quals també s’incloïa el Cap i Casal. A més, es va comptar amb la presència de la fallera major de València, Rocío Gil i Uncio, que va firmar en el llibre d’honor de l’Ajuntament com a record d’este dia, i que va estar acompanyada en tot moment per l’alcalde Jesús Ros, la fallera major de Torrent, María Jesús Rincón i Prieto, i les màximes representants dels municipis participants.

Posteriorment, el assistents es van dirigir al trinquet on van tindre lloc les partides de la modalitat de galotxa i que es juguen amb pilota de vaqueta. L’encarregada de fer el servei d’honor va ser la fallera major de València. En les semifinals es van enfrontar Godelleta contra València i Torrent contra Xàtiva. Finalment, es van proclamar campions el jugadors de Torrent i els de València, que es van enfrontar en una final molt emocionant. La sort no estava de la part dels torrentins, els quals quedaren subcampions d’este torneig, i els jugadors de València es declararen guanyadors.

Alfred Costa, regidor d’Activitats Lúdiques, va destacar la importància que este campionat està assolint, que el farà de segur esdevindre un clàssic en el calendari faller autonòmic “perquè si hi ha cap col·lectiu capaç de revitalitzar i fer patrimoni d’un esport tan nostre com la pilota, eixa és la família fallera. Només un teixit organitzat associatiu com les comissions i associacions culturals falleres pot, juntament amb la Federació i les escoles de base dels trinquets, promoure de manera tan massiva una activitat així”.

Cal destacar el bon joc de l’equip torrentí, que va estar format per una selecció dels pilotaris pertanyents a diferents comissions falleres de la ciutat. Estos són: Juan Manuel Laso Sánchez, falla Sant Amador-Espartero; Miguel Ángel Martínez Morant, falla Benemèrita Guàrdia Civil; Albert Navarro López, falla Sants Patrons; Sergio Torrecillas Bollas, falla La Cotxera; Juan Antonio Zamora Fernández i José Ramón Salaz Lancharo, falla Camí Reial.

“Han sigut unes partides molt entretingudes i vull donar l’enhorabona a tots el participants per la seua implicació, així com destacar que és un honor per a Torrent ser l’amfitrió d’este trofeu. També cal destacar que des de l’Ajuntament fomentem diferents activitats de pilota per a mantindre viu este esport que tant ens representa”, va comentar la regidora d’Esports, Nadia Marín.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here