Torrent exalta Maria Jesús Rincón i Alexia Manzano com a falleres majors

0
1802

Els emotius actes d’exaltació, De Xiang a Torrent i Sonata per a Alexia, van estar plens de música, ball i moltes sorpreses

Este cap de setmana, l’Auditori ha acollit els actes d’exaltació de les falleres majors de Torrent de l’any 2018: Maria Jesús Rincón i Prieto i Alexia Manzano i Muñoz; uns actes emotius que van viure acompanyades de les seues corts d’honor, familiars, amics i fallers. Les dos exaltacions, preparades per la Junta Local Fallera de Torrent, van estar plens de música, ball i sorpreses, però sobretot de grans moments que les dos falleres majors mai oblidaran i que quedaran sempre en el seu record.

Exaltació de les Falleres Majors de Torrent 2018
Exaltació de les Falleres Majors de Torrent 2018

Maria Jesús i Alexia van rebre, per part de l’alcalde, Jesús Ros, la banda i la joia que les acredita com a màximes representants de les festes falleres de la ciutat, així com el pergamí que les acredita com a màximes representants de les festes josefines. L’alcalde els va donar l’enhorabona i els va desitjar “que gaudiren de l’any tan especial que comença amb este acte d’exaltació, però sobretot de la gran importància que tenen les falleres majors perquè representen la nostra ciutat, els nostres valors i les nostres arrels, perquè som un poble que vibra amb sentiments, tradició i cultura”, va destacar l’alcalde.

La nit de dissabte, Maria Jesús, que anava vestida amb una seda de color xampany i amb un dibuix anomenat Gadea, va arribar a la recepció, a la porta de l’Auditori, acompanyada per la seua cort d’honor formada per: Amanda Faya i Ruiz, Anabel Tormo i Gimeno, Itziar Martín i Montoso, Mari Carmen Hernández i Rodríguez i Paula Miquel i Carrión.

Exaltació de la Fallera Major de Torrent 2018, Maria Jesús Rincón
Exaltació de la Fallera Major de Torrent 2018, Maria Jesús Rincón

L’exaltació major, titulada De Xiang a Torrent, va tractar d’un viatge al llarg del món que feia diferents parades pel camí fins a arribar a la nostra ciutat. Mitjançant un espectacle de música i ball, els assistents van visitar les regions de Xina, l’Índia i l’Orient Mitjà, i va culminar amb un ball regional a càrrec del Grup de Ball de Torrent. Com a novetat d’enguany, una pantalla gegant a l’escenari va amenitzar les dos exaltacions i va ambientar l’espectacle. La gala va estar conduïda per José Antonio Vida, amb un guió escrit per Robert Gómez (membre de la COMFET). El mantenidor va ser Carlos Galiana, regidor de Mercats i Comerç de l’Ajuntament de València, que va dedicar unes paraules emotives a M. Jesús.

La vesprada de diumenge va ser el torn de l’exaltació infantil, en la qual Alexia, que va lluir el seu vestit confeccionat amb una seda de color lavanda i amb el dibuix anomenat Santa Glòria, va ser la protagonista d’un acte que va tindre la música com a eix principal. Una gala emotiva que va viure acompanyada per la seua cort d’honor: Alejandra Palacios i Campos, Ana Ruiz i Ferrer, Carolina Benavent i Mora, Cristina Peris i Bartual, Juli Dilata i Jiménez, Lucia Alapont i Moreno, Paula Tobajas i Romero i Rocío Hernández i Lara.

Amb el títol Sonata per a Alexia, l’espectacle va començar amb l’obra Elisa de Beethoven. En la pantalla, unes mans tocaven la fantàstica simfonia, i segons anava passant la música es descobria que era la mateixa Alexia la que estava tocant. El vídeo va enllaçar amb el teatre, en el qual els xiquets representaven unes tecles de piano, una blanca i una negra. Estes s’escaparen del piano per a poder gaudir de l’exaltació; i una tercera xiqueta representava la deessa de la música. En acabar, es va fer un espectacle de bombolles de sabó al so de la música en directe del piano, tocat per la mateixa xiqueta que feia de deessa en el teatre. L’acte va estar presentat per Irene Andreu, fallera major de Torrent de l’any 2012, amb un guió elaborat per José Fernando Andreu (membre de la COMFET). La mantenidora va ser Claudia Villodre, fallera major infantil de València de l’any 2014, la qual va emocionar tots i totes amb el seu discurs dedicat a Alexia. Després la fallera major, Maria Jesús, acompanyada del regidor d’Activitats Lúdiques, Alfred Costa, van ser els primers en pujar a l’escenari i donar l’enhorabona a la fallera major infantil.

En acabar les dos exaltacions, tant Maria Jesús com Alexia van rebre en l’escenari les visites de les falleres majors de València, Rocio Gil i Uncio i Daniela Gómez de los Ángeles; les regines de les festes de Castelló 2018, Carla Bernat Pascual i Lucía Burguete Alcalde; i les regines de Sogorb 2017, Ángela Mínguez Gómez i Alba Lereu Mazón; les falleres majors i presidents de les 29 comissions torrentines; dels representants del teixit social i cultural de Torrent i de les festes germanes d’altres localitats.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí