Torna a Sueca el programa d’ocupació Ribera Impulsa


0
1173
Ribera Impulsa ja ha iniciat les seues sessions

En els últims dies ha arrancat al municipi la segona edició de la iniciativa destinada a persones aturades o inscrites en millora d’ocupació

Sueca torna a ser seu activa del programa Ribera Impulsa. Vora vint persones s’han mostrat interessades a hores d’ara, en participar en la segona edició de la iniciativa que s’ha posat en marxa amb una xerrada informativa en les instal·lacions de la Ludoteca Municipal, on es portaran a terme les diferents sessions de treball. En els pròxims dies, les coordinadores faran una selecció entre tots els candidats, per determinar aquells que presenten un perfil més adequat per a la participació en el programa d’ocupació que abordarà la creació d’empreses i la recerca de treball des d’un marc innovador.

La iniciativa va destinada a persones inscrites en el Servef com a demandants o en millora d’ocupació. La convocatòria està oberta a qualsevol tipus de perfil sense distinció alguna per edat, gènere o estudis.

La regidora titular de l’Agència de Desenvolupament Local, Isabel Jiménez, ha assenyalat que “es tracta de descobrir i despertar les habilitats potencials de les persones aturades en vistes a millorar la seua ocupabilitat. Esperem que tinga la mateixa bona acollida que l’any passat atés que a través d’este programa es poden guanyar recursos útils i profitosos que afavoriran, sense dubte, la seua reinserció al mercat de treball”.

Igual que en l’anterior edició, el programa es divideix en quatre àrees de treball: l’autoconeixement, que inclou balanç de competències i intel·ligència emocional; el mercat de treball, on s’exploren vies d’accés, mapa d’ocupabilitat i intermediació laboral; ferramentes de recerca, en la que aprendran a elaborar el currículum vitae, una carta de presentació i a fer recerca online; i simulació d’una empresa cooperativa de treball associat.

La metodologia consistirà en la creació d’equips heterogenis de persones, que treballaran en grup amb l’objectiu de reincorporar-se al mercat laboral o que busquen una millora d’ocupació. Durant tot el procés, que finalitza en setembre, els grups estaran coordinats per una persona dinamitzadora d’oportunitats, que els ajudarà a reforçar les seues competències.

Enguany s’ha doblat pràcticament el nombre de municipis que actuen com a punts d’atenció, entre els que es troba Sueca, passant de sis a onze. En tots ells es portaran a terme diferents activitats complementàries, com ara jornades, tallers o simulació d’entrevistes. A més a més, perquè tots els alumnes es beneficien de totes estes activitats, sense haver de desplaçar-se, s’ha obert la possibilitat de participar en elles utilitzant les noves tecnologies. Així, els alumnes d’esta edició podran seguir les explicacions, que s’hauran gravat prèviament, de les diferents activitats que es facen en qualsevol població, sense moure’s de la pròpia seu on assisteixen al programa Ribera Impulsa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here