El temporal devora a Cullera la platja del Brosquil

0
1497
Les platges de Cullera han estat molt danyades

La policia de Cullera també va haver de rescatar un conductor que es va precipitar a una séquia amb el seu cotxe mentre circulava per vies secundàries durant el temporal

La platja del Brosquil a Cullera ha sigut la més afectada pel temporal que va assotar dilluns el sud de la província de València. Després de l’episodi de fortes pluges que va deixar més de 120 litres per metre quadrat en el municipi, hui ha sigut torn per a avaluar els danys.

La regidoria de Platges, dirigida per Salva Tortajada, ha inspeccionat els 15 quilòmetres de costa de Cullera i ha constatat que la zona més afectada és la del sud del municipi en el límit amb Tavernes de la Valldigna.

L’efecte devorador del mar s’ha engolit ací diversos metres d’arena. Es dóna la circumstància que fa tan sols uns mesos la Direcció General de Costes havia regenerat la platja, una de les més afectades per l’erosió tal com s’ha denunciat reiteradament per part del consistori i ara també per part de la Plataforma en Defensa de les Platges de Cullera.

Tortajada ja ha iniciat les gestions amb Costes perquè es prenguen mesures i la platja s’incloga entre les afectades i el Govern efectue una intervenció extraordinària que evite mals majors.

Pel que fa a la resta de platges, el municipi de Cullera s’ha lliurat esta vegada de la voracitat del mar. Solament s’han registrat alguns desperfectes mínims en la zona del Racó «encara que per al que podria haver sigut ens hem salvat», assenyala Tortajada.

Tampoc en el Marenyet, on s’esperaven grans danys, especialment per les deixalles que arrossega habitualment el Xúquer riu avall, es poden constatar deterioracions d’importància.

D’altra banda, la regidoria de Serveis Exteriors també ha treballat a destall en la solució de problemes relacionats amb el temporal i per a retornar el municipi a la normalitat. Alguns dels desperfectes encara tardaran dies a poder-se esmenar.

Un dels més cridaners és l’aparcament públic d’Enrique Chulio, que ha quedat pràcticament enaiguat íntegrament. També hi ha garatges inundats en la zona de la platja, on es treballa per a desguassar.

Rescat

També esta matinada de dimarts la Policia Local de Cullera ha hagut de de rescatar un conductor que s’ha precipitat amb el seu vehicle a una séquia en la zona del Marenyet. Els fets han succeït sobre les 2.30 hores després de rebre una telefonada del mateix afectat qui, afortunadament, no ha patit cap dany personal.

Pel que sembla, el vehicle va caure dins la séquia en un camí que estava pràcticament inundat. Tot sembla indicar que este fet podria haver-li induït a confondre’s, ja que la mancança de llum i l’aigua desbordada feien complicat distingir entre el límit del camí i la canalització.

El rescat es va produir no sense dificultat i es va haver de requerir el servei d’una grua per a poder traure el vehicle, que corria perill de caure completament dins de la séquia.

Des de la Policia Local de Cullera han reiterat el seu advertiment que circular pels camins rurals en les circumstàncies actuals en les quals molts estan enaiguats posa en risc la seguretat vial i la vida dels conductors.

Per açò, el Cos policial cullerenc demana que s’eviten estos vials de la xarxa secundària, especialment en les hores en les quals no hi ha llum, per a evitar incidents com el de hui.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí