La temporada de tardor del Gran Teatre de Xàtiva acollirà prop de 30 espectacles

0
1481
Alfred Boluda ha presentat la programació de la temporada

En l’últim any s’han realitzat  59 sessions amb un total de 14.640 espectadors, la qual cosa suposa una mitjana de 252 espectadors per funció

La nova temporada cultural de tardor del Gran Teatre de Xàtiva s’iniciarà al mes d’octubre i comptarà amb una trentena d’espectacles, segons ha anunciat el regidor Alfred Boluda. La temporada començarà amb el Ballet Nacional Rus amb “La Bella Dorment” de Txaikovski. A continuació, començarà la “Fira de les Arts Escèniques” amb la darrera producció de Mario Gas, “Calígula” d’Albert Camus, a la que seguirà l’òpera “Norma” de Bellini, la comèdia “Pels pèls” de Paul Pörtner, “Akari” un espectacle de dansa i acabarà amb “Marabuntà”, un muntatge delirant de música, teatre i clown a càrrec de Guillem Albà.

A més, el Gran Teatre acollirà l’actuació del grup Mayalde dins de la setena edició de la mostra “Arrelats Folk”. En aquesta nova temporada de tardor hi ha, també, dues obres escolars, un espectacle de dansa familiar i una de teatral. Així mateix, el Gran Teatre organitzarà el concert commemoratiu del 20é aniversari de la Colla la Socarrà.

Això pel que fa a la programació pròpia, però l’activitat del Gran Teatre es completa amb l’activitat de les societats musicals (quatre concerts), dues gales solidàries (Acofem i Església Evangèlica), tres espectacles teatrals a càrrec del Teatre la Lluna, Eventime i Calidoscopi i el comiat de la Fallera Major de Xàtiva i les presentacions de les falleres majors de les diferents comissions.

Balanç de la passada temporada

Boluda també ha fet balanç de l’últim ay de programació al principal escenari de Xàtiva. Així des de l’octubre de l’any passat fins a juny d’enguany, el Gran Teatre ha acollit 58 espectacles de programació pròpia, als que cal afegir els 26 realitzats per diferents entitats o associacions cíviques (falles, societats musicals, organitzacions solidàries…) o empreses privades. Sense tenir en compte els dies de muntatge i assaig, això suposa una freqüència d’ús prou elevada (un espectacle cada tres dies). Per al regidor Alfred Boluda, “aquestes xifres venen a confirmar el Gran Teatre com el gran contenidor cultural i social xativí”.

El total de públic que ha assistit a les 59 sessions s’eleva a les 14.640 persones, amb una mitjana de 252 espectadors per funció. Ara bé, desglossades les xifres, el teatre escolar és el que més assistència ha tingut (5.547 persones per a 16 funcions), amb una mitjana de 347 espectadors. Pel que fa al teatre per adults, a les 12 representacions han acudit 2.419 persones, el que fa una mitjana de 201. El teatre familiar, amb tres espectacles i 842 assistències, ha tingut una mitjana de 281 persones. La mitjana de públic en els tres espectacles de dansa ha estat de 265 persones.

En canvi, l’òpera i concerts de música clàssica han tingut una mitjana de 181 i els concerts musicals (folk, jazz, cançó d’autor) han tingut una mitjana de 140 espectadors. Finalment, el cinema escolar en valencià ha estat vist per 2.318 alumnes, amb una mitjana de 331 per projecció.

El regidor ha ressaltat la bona acollida de la programació teatral i de cinema (aquesta en col·laboració amb Escola Valenciana) escolar i la lleugera milloria de públic en els espectacles musicals i teatrals. Amb tot, Boluda ha manifestat que “malgrat l’augment, des de la regidoria es va a continuar treballant per recuperar el públic que les arts escèniques han perdut a Xàtiva amb una programació àmplia, diversa i per a tots els públics”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí