Teatre, música i la presentació del llibre sobre el Cant de la Sibil·la protagonitzaran el cap de setmana cultural a Ontinyent

0
1157
Alejandro Borrell

El regidor de Cultura anima a la ciutadania de La Vall d’Albaida i les comarques veïnes a gaudir de l’ampla oferta cultural amb que es compta estos dies

Teatre, música i la presentació del llibre sobre el Cant de la Sibil·la protagonitzaran un intens cap de setmana cultural a Ontinyent del què el regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha animat a participar a la ciutadania de tota la comarca. El Teatre arribarà de la mà de la Companyia l’Horta Teatre, amb la representació el diumenge a les 19:00 hores al Teatre Echegaray de la comèdia “L’Electe”, una història d’humor al voltant del món de la política amb els actors Alfred Picó i Josep Maria Cassany, per a la que encara es poden adquirir entrades al preu de 8 euros en venda anticipada a la web www.caixaontinyent.es i la Casa de Cultura.

La música tindrà vàries cites, començant divendres amb un doble espectacle de cloenda del XVIII Festival Internacional de Guitarra Luys Milán: a les 18:00 hores actuarà el jove Ausiàs Parejo al Aula Magna del Campus d’Ontinyent, i a les 20:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent amb els artistes David López i el duet italià conformat per Roberto Masini i Simona Constantino. Les actuacions inclouran arranjaments de temes famosos, i en tots dos casos l’entrada serà lliure fins completar aforo.

També divendres, a les 22:30 hores, tindrà lloc la primera de les dues sessions de cloenda de la programació anual de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray gràcies a un acord entre l’Ajuntament i l’acadèmia Ad Libitum. Aquest concert, que tindrà una segona sessió dissabte a les 19:30 hores, es dedicarà a grans èxits de la música del cinema, amb obres de compositors com John Williams, Ennio Morricone o Hans Zimmer per a pel·lícules com Star Wars, Jurassic Park, La La Land o Indiana Jones, entre d’altres, baix la batuta de Jaume Blai Santonja. Les entrades també es poden adquirir a la web www.caixaontinyent.es i la Casa de Cultura al preu de 13 euros entrada general i 7 euros per a la butaca jove.

Al marc de l’activitat cultural prevista per als propers dies també destaca la presentació divendres a les 20:30 hores a la Sala de Premsa del Teatre Echegaray del llibre “El Cant de la Sibil·la d’Ontinyent», editat amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, i textos de la Colla de Campaners d’Ontinyent i el Grup de Música Antiga Menestrils. En aquest acte es presentarà un volum que al llarg de les seues 260 pàgines aborda tot tipus de qüestions sobre el tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, i que des de la seua recuperació en l’any 2000 té lloc cada 22 de desembre a la ciutat.

A més a més, continua oberta l’exposició “Ontinyent, fets d’aigua”, organitzada per l’Ajuntament, Egevasa i Global Omnium, inclosa dins la campanya «Aigua d’Ontinyent: per a beure, per a viure», plantejada per posar en valor la importància econòmica, social i sentimental de l’aigua de la ciutat, i que es pot visitar de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h i de dimarts a dissabte, de 18:00h a 21:00h a la Casa de Cultura. Igualment, a tota esta oferta inclosa a la programació cultural cal afegir l’espectacle inaugural de la campanya de nadal “Ontinyent Il·lusiona”, anomenat “Cavalls de Llum”, a la Plaça de la Concepció a càrrec de la Companyia Maracaibo Teatre des de les 19:00 hores.

Àlex Borrell feia una crida a la ciutadania de la Vall d’Albaida i comarques veïnes “a vindre, acompanyar-nos i gaudir de l’ampla oferta d’activitats que tenim estos dies, que s’intensificarà amb el Festival de Circ i Teatre que es presentarà en breu, i que fan d’Ontinyent un epicentre d’activitat lúdica, cultural i comercial de primer nivell a les comarques centrals”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí