3 obres de teatre, 4 concerts i un espectacle de dansa protagonitzen la cultura de setembre i octubre a Ontinyent

0
1211
Sayo Gandia i Àlex Borrell han presentat la programació

L’agenda cultural per als dos mesos es completa amb altres 24 activitats i exposicions impulsades pel Consell Municipal de Cultura

‘Los Pájaros Muertos’, espectacle de dansa dirigit pel coreògraf ontinyentí i Premi Nacional de Dansa Marcos Morau, és el plat fort d’una intensa programació cultural per als mesos de setembre i octubre a Ontinyent.

La regidora coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandia, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Àlex Borrell, presentaven hui una programació cultural municipal per als propers dos mesos que, a més de l’esperat espectacle de la companyia La Veronal (que ja ha venut més de 600 entrades), inclourà 3 obres de teatre i 4 concerts, i que es completa amb fins 24 activitats i exposicions que arriben de la mà de diverses associacions i entitats, impulsades pel Consell Municipal de Cultura.

Sayo Gandia manifestava que “és una programació completa i variada, amb una aposta forta per les produccions valencianes de qualitat, i per donar ressó al treball d’ontinyentins d’una destacada trajectòria, no sols al cas de tot un Premi Nacional de Dansa com Marcos Morau amb Los Pájaros Muertos, sinó també a Miquel Gironés i el Xiromita Trad Project. També ha volgut felicitar al veterà cantautor Paco Muñoz per donar l’oportunitat a la nostra ciutat de gaudir del seu concert poètic que retrà un homenatge a David Mira, poeta local.

Àlex Borrell incidia en què comptar amb un espectacle com ‘Los Pájaros Muertos’ de la companyia La Veronal “és un luxe i no sols per tenir a una companyia de dansa professional de primer nivell, sinó també per donar l’oportunitat de participar a altres 14 ballarines i ballarines que els suposarà una experiència inoblidable i un procés gran d’aprenentatge. A més a més, el fet de poder gaudir de l’espectacle amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent converteix a ‘Los pájaros Muertos’ en un espectacle d’obligada assistència en les dues sessions previstes per al 30 de setembre i 1 d’octubre al Teatre Echegaray”, apuntava.

Abans, el diumenge 24 de setembre a les 19h es comptarà al Palau de la Vila amb la música de la Capella de Ministrers dins la gira Mapamundo celebrant el seu 30 aniversari amb un concert amb música europea, flamenca i italiana de la segona meitat del segle XV. Dimecres 11 d’octubre a les 22h es podrà gaudir d’una de les últimes oportunitats de veure damunt d’un escenari al cantautor Paco Muñoz, que farà un homenatge amb la seua banda musical a diversos poetes valencians.

Divendres 20 d’octubre els creadors d’Imprebís i els productors d’El Sopar dels Idiotes portaran a l’Echegaray ‘Pels pèls’, una adaptació de l’obra ‘Schrenschnitt’ de l’escriptor alemany Paul Pörtner, l’obra més representada a la història als Estats Units, una comèdia policíaca sobre un assassinat en una perruqueria on el públic decideix en cada funció qui és l’assassí. A l’endemà, dissabte 21 d’octubre, es podrà gaudir del concert de Xiromita Trad Project amb un nombrós grup de destacats intèrprets de música popular valenciana entre els que es troba l’ontinyentí Miquel Gironés; dimecres 25 d’octubre la companyia Pot de Plom torna a Ontinyent amb l’espectacle ‘Els viatgers del temps’ concertat per alumnes a partir de segon cicle de primària; i el 27 i 28 d’octubre l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent reprendrà la seua programació com a orquestra resident al Teatre Echegaray.

Àlex Borrell i Sayo Gandia recordaven que a tot açò s’afegirà la programació extraordinària amb motiu del 9 d’octubre, de la que en breu es donaran detalls, “i a banda cal destacar les 6 exposicions que tindrem al museu MAOVA i la Casa de Cultura i les fins a 18 activitats que organitzen les diferents associacions locals, a les que agraïm el seu treball per crear entre totes i tots una rica i variada oferta cultural”. Entre aquestes estan l’inici de temporada del cine club Utiye amb la projecció del documental “las alas de la Vida” aquest divendres amb presencia del director Toni Canet; l’encontre de pintors que hi haurà al barri Sant Rafael aquest dissabte; el Festival de Danses que hi haurà dissabte 23 a la plaça Sant Domingo; l’homenatge que la SUAMO li farà a Miguel Hernandez dissabte 14 d’octubre, la Diada de Bandes de Música diumenge 15 d’octubre o la matinal infantil dels Gegants i Cabets diumenge 22 d’octubre.

Àlex Borrell avançava per últim que per als següents mesos es comptarà també amb el grup Marlango, la companyia Yllana Teatre i diversos dels espectacles més destacats dels últims premis “Max”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí